ULBS modernizează rectoratul cumpărat cu 3 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Construit în 1904, actualul sediu al Universităţii “Lucian Blaga” n-a văzut lucrări capitale de zeci de ani.

CITIŢI ŞI:

Conditii de cinci stele,în căminele studenţeşti din Sibiu

ULBS medaliată cu aur la salonul de inovaţii de la Moscova

ULBS devine prima universitate din România membră a Iniţiativei Naţiunilor Unite

Conducerea Universităţii “Lucian Blaga” a decis în această toamnă alocarea a peste trei milioane de lei pentru reabilitarea completă şi modernizarea actualului sediu al rectoratului. Monument istoric declarat de Ministerul Culturii şi considerată drept una dintre cele mai frumoase clădiri din Sibiu, Rectoratul a fost cumpărat de ULBS anul trecut în urma unei trazacţii ce a depăşit trei milioane de euro.

„Clădirea în care funcționează Rectoratul este o clădire reprezentativă pentru Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, reabilitarea acesteia impunându-se firesc după achiziţionarea sa în 2009. Totodată, dată fiind calitatea de monument istoric al clădirii, acțiunea de reabilitare reprezintă o responsabilitate asumată de Universitatea “Lucian Blaga”din Sibiu față de prezervarea valorilor patrimoniului cultural național”, a declarat Alexandra Todoran, purtătorul de cuvânt al universităţii sibiene. Clădirea a fost inaugurată la 15 aprilie 1904 şi a fost iniţial reşedinţa comandantului Corpului de armată al armatei Austro-ungare. Pe planul oraşului din anii 1911 şi 1914 se menţionează această funcţiune pentru edificiu, pentru ca apoi, pe planul din 1934, să se menţioneze apartenenţa clădirii Armatei. Edificiul se află pe Bulevardul Victoriei, la numerele 8-10.

Printre frumuseţile oraşului

Edificiul are numeroase elemente decorative neobaroc sau eclectice, fiind considerată una din clădirile cele mai frumoase din Sibiu.

“Multe din elementele decorative - stucaturi, urne, festoane, ghirlande, globuri, etc. - se regăsesc şi la alte clădiri aproximativ contemporane din Sibiu, precum Primăria, Consiliul judeţean sau Casa de pe Andrei Şaguna de la numărul 6”, explică profesorul universitar Alexandru Avram.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite