Japonezii îi aşteaptă pe sibieni la o lecţie de origami şi una de kata în Dumbrava Sibiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În data de 1 iunie 2010, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, începând cu ora 10 şi până la ora 18, poposesc la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, la Etno Tehno Parc – Muzeul Copiilor,  obiceiuri si traditii din tara soarelui rasare.

CITEŞTE ŞI:

Fără căsătorii sâmbăta, din cauza reducerilor salariale la Primăria Sibiu

Profesori în făcut bani. Şefii facultăţilor din Sibiu au salarii colosale

Şcolite pentru a fi mame, chiar în maternitatea sibiană

Cei 14 voluntari japonezi veniţi pentru Ediţia a XVII-a, Întrebări, a Festivalul Internaţional de Teatru Sibiu, vor să ofere copiilor, de ziua lor, un cadou special: oportunitatea de a cunoaşte cultura japoneză şi de a-şi face prieteni dintr-o ţară străină.

Kimonouri şi origami

În cadrul evenimentului vor fi prezente ateliere de origami unde vor fi confecţionate diferite obiecte din hârtie, jocuri şi muzică pentru copii, kimonouri, şi o cafenea în care participanţii pot gusta ceai verde tradiţional servit după ritualul tradiţional. Mai mult, cei prezenţi vor putea admira ikebana, arta aranjării florilor şi vor putea învăţa şi exersa mişcări de kendo, specifice artei samurailor. De asemenea, un voluntar va scrie numele copiilor cu caractere japoneze iar participanţii vor avea ocazia să încerce să meargă cu pantofii tradiţionali geta sau să concureze cu luptători de sumo de carton. Un moment special va fi dedicat artei kenjutsu care va fi prezentată de Clubul Kenjutsu Sibiu. La acestea se mai adaugă şi alte momente specifice din Japonia care trebuie descoperite.

Lecţii live

În acest context, copiii şi cei prezenţi pot interacţiona cu voluntarii japonezi şi pot afla mai multe informaţii despre cultura şi tradiţia Japoniei, cu o istorie de două milenii şi jumătate.

În 1 iunie, vizitarea tuturor departamentelor muzeale ale Complexului Naţional Muzeal Astra: Muzeul în aer liber, Muzeul Civilizaţiei Transilvane Astra, Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder” şi Muzeul de Etnografie şi Artă Populară Săsească „Emil Sigerus” este gratuită pentru toţi copiii.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite