Şcolite pentru a fi mame, chiar în maternitatea sibiană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeile care nasc în maternitatea din Sibiu au parte de cursuri video specializate. De mai bine de doi ani, proaspetele mămici află pe viu cum se schimbă un scutec sau cum trebuie alăptat un bebeluş.

CITIŢI ŞI:

VIDEO - Un sibian complet dezbrăcat, a vrut să se arunce de pe un bloc, la Sibiu

Sibiul se „războieşte” la „Challenge Day 2010” cu Subotica şi Cienfuegos

Profesori în făcut bani. Şefii facultăţilor din Sibiu au salarii colosale


Alina Solomon are 36 de ani şi a devenit, de doar câteva zile, mămică. Sunt momentele cele mai frumoase din viaţa ei, spune ea, după ce micuţul a scos primul scâncet. De luni de zile a studiat cărţi, reviste şi diverse site-uri de pe internet, în ideea că sfaturile şi informaţiile o vor ajuta să ştie totul despre ceea ce presupune noul statut, acela de mamă. A ajuns, spune ea, la maternitatea din Sibiu, pregătită, din toate punctele de vedere pentru a deveni mamă bună şi responsabilă, dar, venind momentul mult aşteptat, lucrurile s-au mai complicat. ”Am crezut că ştiu totul, dar mi-am dat seama că nu ştiu nimic, defapt”, povesteşte Alina. Şi nu a fost vorba de de afecţiunea pe care trebuia să i-o poarte micuţului, doamne fereşte. ”Mi-am dat seama că habar nu am să manevrez bebeluşul, să îl ţin la sân ca să pape”, mărturiseşte proaspăta mămică. Şi totuşi nu a fost nicio problemă. Fiecare zi care s-a scurs de la naşterea pruncului, s-a transformat în zi de curs pentru mămică, graţie programului video ingenios de care maternitatea din Sibiu beneficiază.

Investiţie de 150 de mii de dolari
Totul a început în 2008 când Unicef şi Amway Romania a lansat un proiect în valoare de 150 de mii de dolari, prin care, pe lângă sprijinul acordat reabilitării maternităţii din Sibiu, transformând-o într-un “Spital prieten al copilului”, a fost implementat un sistem video performant prin care mămicile vizionează casete video, direct în saloanele în care se află cu bebeluşii lor, cu informaţii despre beneficiile alăptării, modalităţi de nutriţie şi multe altele. ”Avem implementat un sistem prin care, dintr-un video legat la un televizor, transmitem în saloane semnal, iar mămicile pot urmări programe educaţionale legate de modalitatea de alăptare, nevoile noului născut, vaccinările şi multe altele, astfel încât mamele sunt informate”, spune Elena Dumitru, asistentă şefă a Maternităţii sibiene.
Beneficiile sunt nemăsurabile, dacă ar fi să luăm în calcul că, în maternitatea din Sibiu, de-a lungul unui an, cel puţin 3200 de femei devin mame. În plus, specialiştii susţin că programul este extrem de important mai ales pentru minorele care nu sunt pregătite poate, întru totul, pentru a fi mame, iar aceste cursuri video le vin ca o mănuşă.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite