Profesori în făcut bani. Şefii facultăţilor din Sibiu au salarii colosale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Personalul didactic cu funcţii de conducere în cadrul Universităţii „Lucian Blaga“ din Sibiu este plătit cu salarii mai mult decât motivante, pentru activitatea pe care o desfăşoară. Şi de trei ori mai mari decât veniturile obţinute de cei mai importanţi oameni din administraţia judeţului, salariile rectorului, prorectorilor şi decanilor sar frecvent de 150.000 de lei pe an, ba chiar depăşesc uneori şi 200.000 de lei

CITIŢI ŞI

TOP Bugetari: Mitropolitul Ardealului are salariu de peste 22.000 de lei lunar

Mitropolit, bugetar de lux: 5.000 € pe lună

Deputaţii argeşeni cheltuie 40,000 de euro pe lună, cam cât un apartament în Piteşti!

Transfăgărăşanul blocat din cauza unor căderi de stânci (UPDATE FOTO)

Ca să-i dăm Cezarului ce-i al Cezarului, vom începe cu „şeful suprem“ al Universităţii, rectorul Constantin Oprean. Acesta a câştigat, în 2009, nu mai puţin de 190.220 de lei, la care se adaugă alţi aproape 9.000 de lei, proveniţi din activităţi independente.

„Cu toţii muncim pentru aceşti bani. Dacă soluţia este să se taie 25% din salariu, atunci asta este”, spune rectorul Constantin Oprean.

image

Constantin Oprean nu e poate plânge de veniturile încasate

Nici cei cinci prorectori ai Universităţii nu se pot plânge deloc de veniturile lor, unii dintre aceştia depăşindu-l chiar pe Constantin Oprean. Cel mai mult câştigă prorectorul Alexandru Bacaci, cu un venit anual de 233.110 lei. Bacaci mai căştigă însă şi din avocatură alţi 27.206 lei anual, ceea ce înseamnă că are un venit lunar mediu de peste 21.000 de lei.

Tramvaiul turistic atrage turişti din Belgia, Germania, Franţa şi SUA, la Sibiu

Nici decanii nu sunt mai prejos

Salarii ce reprezintă un vis de neatins pentru cei mai mulţi dintre funcţionari au însă şi cei 11 decani ai facultăţilor din cadrul ULBS. Aici, topul este condus de decanul Facultăţii de Drept, Ioan Leş, cu un venit annual declarat de 256.880  de lei. Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns, Leş a mai câştigat, anul trecut, încă 45.000 de lei, ca professor al Universităţii „Dimitrie Cantemir“ din Târgu Mureş. Reducerile salariale de 25%  „o vor afecta“ şi Carmen Comăniciuc, de la Facultatea de Ştiinţe Economice, care a câştigat, anul trecut 215.120 de lei. „ Cheltuielile noastre sunt în funcţie de venituri, iar dacă veniturile scad, automat că vor scădea şi cheltuielile. Pe toţi ne afectează“, a spus aceasta.

image

Ioan Bondrea consideră că salariile ar trebui diminuate diferenţiat

Echipamente IT de 2.500.000 de lei pentru apărare împotriva atacurilor informatice la Primărie

În schimb, Ioan Bondrea, decanul Facultăţii de Inginerie, care câştigă, la rându-i, 197. 878 de lei anual, consideră că reducerile salariale ar trebui făcute diferenţiat. „ Reducerile ne vor afecta şi pe noi, dar în special se vor răsfrânge asupra asistenţilor şi preparatorilor,de care oricum ducem lipsă. Salariul mediu al unui debutant este de aproximativ 1.200 de lei, iar dacă mai şi taie din el, nu vor mai rămâne cu nimic. Ar trebui ca aceste reduceri să fie făcute în funcţie de salariu“, spune Ioan Bondrea. „Cele mai mici“ salarii, în rândul decanilor, sunt ale profesorilor Sorin Radu, de la Facultatea de Istorie şi Patrimoniu şi Vasile Tabără, de la Facultatea de Ştiinţe politice, Relaţii Internaţionale şi Studii Europene. Sorin Radu a câştigat anul trecut, mai puţin de jumătate din salariul primului clasat, respectiv 97.560 de lei, iar Vasile Tabără a avut un venit total de 98.735 de lei, din activitatea de la facultate.

image

Vasile Tabără se numără printre decanii „cu cele mai mici“ salarii

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite