Ioan Bondrea vrea să adune la un loc toate facultăţiile de inginerie din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Bondrea, decanul Fcaultăţii de Inginerie din Sibiu
Ioan Bondrea, decanul Fcaultăţii de Inginerie din Sibiu

Ioan Bondrea este sibian prin adopţie, decan al Facultăţii de Inginerie “Hermann Oberth” din cadrul Universităţii “Lucian Blaga” şi un împătimit al tenisului de câmp. Atunci când timpul îi permite.

CITEŞTE ŞI:

Alexandra Elena Todoran este cea mai harnică mămică din Sibiu

PORTRET / Nicoleta Cosmina Porumb: Recomandă vacanţe de iarnă călduroase

PROFIL:
Născut: 17 februarie 1960, Baia Mare
Studii: Facultatea de Mecanică Sibiu
Familie: necăsătorit

Ioan Bondrea este originar din Baia Mare şi a venit la Sibiu la jumătatea anilor 80 pentru facultate. De aici, a plecat câţiva ani la Braşov, unde a lucrat ca inginer în programare la Inteprinderea Aeronautică Ghimbav. La scurt timp după Revoluţie Ioan Bondrea a primit propunerea de a reveni în Sibiu. Nu a stat prea mult pe gânduri. „În 1991 foştii mei colegi din Sibiu m-au sunat să mă cheme la facultate, la vremea aceea îmi propunea înfiinţarea unei catedre şi a unui laborator nou. Aşa m-am întors în Sibiu şi aici am rămas parcurgând toate etapele didactice”, povesteşte Ioan Bondrea.

Două mandate prodecan, apoi decan

În prezent Ioan Bondrea este decan al Facultăţii de Inginerie “Hermann Oberth”, după ce timp de două mandate a ocupat funcţia de prodecan. Vine în fiecare zi cu zâmbetul pe buze la muncă şi are mare încredere în studenţii care ies pe poarta facultăţii la finalul studiilor. “Am o echipă cu care mă înţeleg foarte bine, colegi care fac treabă bună iar rezultatele muncii lor se văd, Facultatea de Inginerie fiind una dintre cele mai puternice din Sibiu”, spune Bondrea.

Adună la un loc inginerii din ţară

Spre sfârşitul acestei săptămâni Ioan Bondrea ia calea Ploieştiului unde va pune bazele – ca membru fondator – al Consorţiului decanilor facultăţilor de Inginerie din ţară. Timp de un an Ioan Bondrea va conduce chiar acest consorţiu. “Rolul lui este acela de a promova facultăţile de inginerie din ţară şi ofertele lor didactice dar şi acela de a ne cunoaşte mai bine între noi. În plus, este foarte important să avem un contact permanent între noi astfel încât atunci când sunt luate decizii importante care ne privesc fim în cunoştiinţă de cauză şi să avem un cuvânt de spus”, mai explică Ioan Bondrea.

Întrebări şi răspunsuri:

Spuneţi-mi un lucru care vă deranjează în perioada aceasta în oraş?

În ultima vreme am sesizat inerţia autorităţilor locale în a organzia deverse evenimente mai de amploare. Sau poate ne-am obişnuit noi prea mult cu evenimentele din Capitala Culturală.

Vă e dor de un concert bun în Piaţa Mare sau de un spectacol fain?

Nu neapărat de genul acesta, dar şi acestea lipsesc. Cred că ar fi interesant de organizat, cum făceam noia cum câţiva ani în luna octombrie, un fel de Oktoberfest pentru studenţi. Genul acesta de activităţi şi altele, pentru studenţi, cred că ar fi foarte importante într-un oraş ca Sibiul.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite