Alexandra Elena Todoran este cea mai harnică mămică din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandra Todoran este purtător de cuvânt al Universităţii „Lucian Blaga”, predă la Facultatea de Jurnalistică, este secretar de redacţie la revista Antropomedia şi în paralel îşi face doctoratul în Filosofie şi Comunicare la Universitatea de Nord din Baia Mare. Dar înainte de toate este mămica micuţei Theodora.

CITEŞTE ŞI:

PORTRET / Nicoleta Cosmina Porumb: Recomandă vacanţe de iarnă călduroase

Sofia Traşcă a renunţat la jurnalism pentru turism

În prezent Alexandra Todoran se ocupă cam de tot ceea ce înseamnă imaginea Universităţii „Lucian Blaga” în mass media din Sibiu şi din ţară. Îşi face cu mare plăcere munca, chiar dacă asta înseamnă să se apuce de lucru la ora 5.30 dimineaţa, aşa cum se întâmplă de cele mai multe ori. Lucrează la Universitatea „Lucian Blaga” de mai bine de un an fiind recomandată de profesorii Facultăţii de Jurnalistică. „Am ajuns să lucrez în cadrul Departamentului de Comunicaţii şi Marketing al Universităţii „Lucian Blaga” după ce am fost recomandată de profesorii Facultăţii de Jurnalistică. În acea periodă la ULBS aveau nevoie de voluntari pentru Departamentul de Relaţii Publice. Aşa am ajuns să ocup acest post. Iar înainte de ULBS am lucrat ca muzeograf în cadrul Complexului Naţional Muzeal Astra, la muzeul Franz Binder, mai exact. Trecerea de la muzeu la universitate a fost destul de uşoară pentru mine dat fiind faptul că şi în cadrul muzeului mă ocupam adesea de relaţiile cu colaboratorii noştri şi organizam diverse evenimente pe timp de vară”, povesteşte Alexandra Todoran. Până de curând, mai exact până spre începutul anului universitar 2010 – 2011 Alexandra s-a ocupat şi de Campania de promovare a ULBS pentru atragerea noilor studenţi. Aşa se face că a vizitat zeci de şcoli din Sibiu şi din judeţele învecinate şi a vorbit cu sute de elevi din anii terminali pe care a încercat să-i convingă să studieze la ULBS. “În cadrul campaniei am vizitat multe licee din judeţele Sibiu, Alba şi Vâlcea şi am vorbit cu elevii de liceu care s-au arătat foarte interesaţi de oferta Universităţii “Lucian Blaga””, mai povesteşte Alexandra.

O zi obişnuită pentru Alexandra...

„Mă trezesc de obicei la ora 5.00 dimineaţa iar între orele 5.30 şi 7.00 îmi beau cafeaua de dimineaţă făcând revista presei pentru ULBS. La ora 8.00 ajung la serviciu, după ce înainte îmi duc fetiţa la grădiniţă. În felul acesta sunt sigură că în momentul în care domnul rector Constantin Oprean sau celelalte persoane din conducerea universităţii ajung la serviciu găsesc revista presei gata făcută, la ei pe birou. Ajunsă la lucru mai întâi îmi verific mailurile, răspund la cele sosite în ultima parte a zilei anterioare sau în cursul dimineţii, şi mă apuc de treabă până spre ora 15.00 când plec să îmi iau fetiţa de la grădiniţă. Sunt zile în care merg apoi şi la Facultatea de Jurnalistică unde predau tehnici de prezentare, comunicarea cu presa şi agenţii de presă. Pun foarte mare accent pe faptul ca seminariile mele să fie practice”, spune Alexandra Todoran. Pe lângă toate acestea, în prezent Alexandra este şi doctorand la Universitatea de Nord din Baia Mare şi încearcă să acorde cât mai mult timp studiului.

Ce-i place:
„Deşi nu prea am eu timp liber atunci când am îmi place foarte mult să citesc, să desenez alături de Theodora şi să gătesc”, spune Alexandra Todoran

Ce nu-i place:
„Nu îmi place că sunt foarte mulţi câini pe stradă, mai ales în zona unde locuiesc eu, pe Bulevardul Mihai Viteazu, aproape de biserică”, spune Alexandra.

Întrebări şi răspunsuri:

Ce faci de Crăciun?
Ce fac de fiecare dată de crăciun, stau acasă alături de familie şi cei dragi.

Eşti genul care aşteaptă cu nerăbdare Crăciunul şi Sărbătorile de Iarnă?
Da, îmi place foarte mult această perioadă a anului şi mă bucur să mă întâlnesc cu toţi cei dragi, să petrecem mai mult timp împreună dacă în restul anului ne vedem mai rar.

Şi de Revelion, mergi pe undeva?
Nu, nu am planuri speciale, tot aşa, stau cu familia. Poate merg pe la prieteni şi sărbătorim împreună.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite