Sofia Traşcă a renunţat la jurnalism pentru turism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studentă în ultimul an, tânăra spune că îşi doreşte să profeseze în turism şi să ajungă să viziteze Alaska. În timpul liber, lucrează la un salon de înfrumuseţare

Energică, optimistă şi visătoare, Sofia este tot timpul în căutare de lucruri noi. Imediat după ce a terminat liceul, s-a înscris la Facultatea de Jurnalistică, însă a realizat că nu era ceea ce îşi dorea să facă. Şi-a dat seama că turismul ar fi mult mai potrivit pentru ea, motiv pentru care, la scurt timp după începera cursurilor s-a transferat la Geografia Turismului, din cadrul Universităţii Creştine „ Dimitrie Cantemir“, la studii cu frecvenţă redusă.

Vrea să ajungă în Alaska

Se declară încântată de ceea ce presupune o astfel de meserie şi speră ca viitorul să îi oferet şansa de a profesa în domeniu. „ Deja am intrat în contact cu ceea ce presupune această meserie, în cadrul perioadei de practică pe care am petrecut-o la o agenţie de profil. De la oameni cu experienţă, am învăţat ce presupune activitatea într-o agenţie de turism, cum trebuie abordat un client, cum să îl ajut să îşi aleagă vacanţa de vis sau cum se fac rezervările la hoteluri interne sau externe. A fost o experienţă interesantă pentru mine şi chiar mi-aş dori să lucrez în turism“, adaugă tânăra, care îşi doreşte să exploreze întreaga lume. „ Am energie suficientă pentru a afla cum este fiecare colţişor al lumii, nu m-aş putea opri într-un singur loc. Cel mai mult însă îmi doresc să ajung în Alaska, mă atrage extrem de mult, deşi nu am auzit foarte multă lume interesată de această destinaţie“, adaugă tânăra.

Lucrează la un salon de înfrumuseţare

Ca să nu scape nicio clipă fără a face ceva util, tânăra a decis, în toamna anului trecut, să se angajeze la un salon de înfrumuseţare din Mediaş, unde îşi petrece cea mai mare parte din zi. „Îmi place foarte mult activitatea mea de la salonul de bronzat şi vin de fiecare dată cu plăcere la muncă, aici mă simt ca acasă. Pot să spun că am un şef deosebit, în care am găsit un prieten, de fapt“, spune tânăra.

Mai mult, chiar,  în urmă cu câteva luni a făcut şi un curs de calificare profesională, în manichiură-pedichiură. „ Ideea aceasta a pornit de la faptul că profesoara mea de desen din timpul liceului îmi spunea mereu că am talent la desen şi că nu merită să îl pierd. Pentru că oamenii nu mai apreciază foarte mult arta şi pentru că nu am vrut să am o dezamăgire, am decis să fac ceva util pentru acest moment, într-o oarecare legătură cu pictura. Pentru mine, manichiura înseamnă ingrijire şi frumusete şi cred că poate deveni o adevărată artă, astfel încât fiecare să poarte o poveste pe unghii“, a completat Sofia. Aceasta spune că prima sa clientă a ajutat-o foarte mult să meargă mai departe, pe acest plan. „ Era o persoană pe care nu o cunoşteam şi am avut emoţii foarte mari. Spre uimirea mea , aceasta m-a încurajat foarte mult, lucrul foarte important pentru un începator, consider eu. Chiar mi-a sugerat câteva idei care m-au ajutat foarte mult ulterior“, a completat tânăra.

CE-I PLACE
„ Îmi place să călătoresc, să vizitez, îmi place să explorez muntele, dar şi să înot în mare. Îmi place să imi petrec timpul făcând ceva folositor, să descopăr tot timpul ceva nou,  îmi place şi să gătesc, dar, cel mai mult, îmi place să îmi petrec timpul cu iubitul meu“, spune Sofia.

CE NU-I PLACE

„ Nu îmi place minciuna, politica şi urăsc aglomeraţia din oraş. Sunt prea multe maşini şi din cauza asta trebuie să plec întotdeauna mult mai devreme, pentru a ajunge într-un anumit loc“, a adăugat tânăra.

ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI
Te-ai gândit pe ce plan vei continua, după terminarea studiilor?

Încă nu sunt hotărâtă. Deocamdată, vreau să fie bine în prezent cu ceea ce fac acum. Normal că îmi doresc să găsesc o slujbă în domeniul în care studiez, dar acest lucru nu mi-l mai pot garanta, atât timp cât lucrurile merg aşa cum merg, în această ţară.

Care este cel mai mare vis al tău?
Ca eu şi familia mea să avem o sănătate de piatră şi să ne putem dezvolta traiul decent. Îmi doresc să am un job la care să merg, ca şi acum, cu mare plăcere, fie că va fi în turism sau în servicii de înfrumuseţare.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite