PORTRET / Nicoleta Cosmina Porumb: Recomandă vacanţe de iarnă călduroase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicoleta Porumb
Nicoleta Porumb

Nicoleta este directorul unei agenţii de turism din Sibiu. A studiat limba chineză şi franceza, dar cariera de dascăl nu a tentat-o aşa că şi-a deschis propria afacere.

Nicoleta se visa, pe când era mică, profesoară. Detesta materiile exacte, aşa că a urmat un liceu cu profil uman. „Am ales să urmez liceul din Buzău, la profiul de limbi străine pentru că nu îmi plăceau deloc matematica, fizica sau chimia. Eram înnebunită la teze”, povesteşte Nicoleta Porumb. Aşa se face că alegerea facultăţii a venit de la sine. „Am ales Chineză Franceză pentru că mi se părea că firmele chineze sunt într-o continuă expansiune şi mă vedeam lucrând într-una dintre acestea. Visul de a deveni profesoară s-a spulberat rapid, după ce am văzut cum se comportă elevii cu danscălii tineri, dar şi din cauza slabei remuneraţii”, mărturiseşte Nicoleta.
E tare mândră de alegerea ei şi i-a plăcut extrem de mult în facultate. „Primii doi ani mi s-au părut extraordinari. Cultura chineză era extrem de interesantă şi simţeam acea plăcere de a merge la cursuri. Din păcate următorii doi ani s-au dovedit extrem de grei. Gramatica şi caracterele sunt foarte grele”, spune Nicoleta Porumb. Cu toate acestea, nu a ajuns, încă, să viziteze China, deşi şi-ar dori. „Aş fi putut pleca, aşa cum mulţi au făcut-o, în anul trei de facultate, pentru un an acolo. Dar nu. Eu nu aş putea merge să stau atât. Mi-ar place în schimb să merg să o vizitez”, mărturiseşte Nicoleta.
După facultate s-a angajat în producţie de publicitate. Jobul i se părea perfect, o antrena zi de zi, dar apoi a venit criza. „Mi-a plăcut şi îmi place încă foarte mult. Dar lucrurile nu mai mergeau atât de bine aşa că am decis să ne mutăm din Bucureşti în Sibiu. Aici lucrurile mi se par mult mai simple, poţi începe mai uşor o afacere de la zero, iar viaţa e mult mai ieftină”, susţine Nicoleta. Aici a venit şi alături de sora ei au dechis al doilea punct de lucru într-o agenţie de turism. „Îmi place ceea ce fac şi deşi nu am experienţă foarte multă, eu spun că se poate învăţa destul de uşor”, spune tânăra.

Profil:
Născută: 2 aprilie 1985, Buzău
Studii: Facultatea de Limbi Străine Bucureşti, specializarea Chineză-Franceză
Familie: necăsătorită

Întrebări şi răspunsuri:
Vine vacanţa de iarnă. Ce recomanzi clienţilor?
Sincer, eu recomand cu multă căldură Egiptul sau Tunisia. Cu 500 de euro pe care îi cheltui la Braşov într-o pensiune de 3 sau 4 margarete, poţi merge în Egipt, la all inclusive. Şi este extrem de frumos, se face încă plajă, chiar dacă nu avem porcul în mijlocul curţii, aşa cum românul nostru este obişnuit.


Şi sunt doritori?
Nu prea. Precum am şi spus. Românii sunt conservatori. De sărbătorile de iarnă există tradiţia aceea că trebuie să stai în familie iar de Crăciun trebuie să fie zăpadă.


Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite