Invitaţi din Alabama la Zilele Muzicale Româno-Americane de la Sibiu. Vezi programul de astăzi ale festivalului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această seară debutează la Sala Thalia cea de a VIII-a ediţie a Concertelor Estivale - Zilele Muzicale Româno Americane.Festivalul, ce reuneşte la Sibiu muzicieni români de prestigiu şi invitaţi din Statele Unite ale Americii, se va desfăşura începând de astăzi şi până în data de 26 iunie.

CITEŞTE ŞI:

Succes de box-office la Filarmonica din Sibiu

Alexandru Tomescu readuce vioara Stradivarius la Sibiu

Evenimentul îşi propune animarea vieţii muzicale a oraşului în această primă lună de vară. “Publicul va avea şansa de a alege dintr-un repertoiu variat, pentru gusturi variate”, spune Laurenţiu Străuţ, purtătorul de cuvânt al Filarmonicii de Stat Sibiu. Pe parcusul celor şase zile Sala Thalia şi Biserica Evanghelică vor găzdui concerte dintre cele mai diverse: concert cameral de muzică din filme şi desene animate, concert coral cu corul liceului Indian Springs School din Alabama, concert simfonic extraordinar “Muzica celor două Americi”, literatura în concert “Elysium between two continents“, recital cameral cu bandoneonistul Raul Jaurena & String Quartet  - “Senzaţii Sud-Americane”, concert cu orchestra de cameră şi un recital de pian.

Deschiderea festivalului are loc în această seară, de la ora 19.30, la Sala Thalia. “Concertul cameral de muzică din filme şi desene animate” în interpretarea Brass Quintet & String Quartet, îi va aduce în faţa publicului sibian, printre alţii, pe trompetistul american John McElroy sau pe violonistul sibian stabilit în SUA, Daniel Szasz. Biletul de intrare la concertele Filarmonicii de Stat din Sibiu costă 14 şi 20 de lei, în funcţie de locul în sală.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite