ITM Sibiu a luat la puricat şcolile şi a le-a umplut de sancţiuni contravenţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada martie – aprilie - mai 2010, Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu a desfăşurat o campanie de control privind modul în care este respectată legislaţia în vigoare din domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă, la nivelul instituţiilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Sibiu.

CITEŞTE ŞI:

Trei vieţi salvate prin moartea unei sibience de 60 de ani (EXCLUSIV FOTO)

Aproape 2.000.000 de lei alocaţi pentru reparaţia podului feroviar de la Porumbacu de Jos

Studenţii de la Design Vestimentar îşi prezintă creaţiile în materie de modă

Printre deficienţele constate se numără: Autorizarea din punct de vedere al securităţii şi sănătăţii în muncă. Din cele 125 de unităţi controlate, 84 deţin autorizaţie de funcţionare din punct de vedere al securităţii şi sănătăţii în muncă, pentru activităţile desfăşurate, conform legii; 16 unităţi deţin această autorizaţie doar pentru sediul social, omiţând sediile secundare, iar celelalte 25 nu sunt autorizate conform legii, pentru activităţile desfăşurate; Organizarea activităţii de prevenire şi protecţie. La 39 din unităţile controlate, activitatea de prevenire şi protecţie nu este organizată conform legii.

Necunoştiinţă de cauză

Multe din deficienţele constatate nu se datorează lipsei resurselor financiare, ci necunoaşterii legii în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă (ex.: fişele de post ale lucrătorilor nu conţin atribuţii şi responsabilităţi în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, la 82 unităţi; nu sunt evidenţiate zonele cu risc ridicat şi specific , la 45 unităţi; fişe de instruire lipsă sau completate necorespunzător, la 82 unităţi).

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite