Trei vieţi salvate prin moartea unei sibience de 60 de ani (EXCLUSIV FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeia se afla în moarte cerebrală, iar familia a acceptat ca organele să fie prelevate. Rinichii au ajuns la Cluj, iar ficatul a fost dus de urgenţă la un pacient internat în Bucureşti.

CITIŢI ŞI:

VIDEO - Trei bărbaţi săltaţi la descinderile DIICOT din Sibiu

Un motociclist a murit şi două persoane au fost rănite într-un accident la Sibiu (FOTO)

A vrut să se sinucidă, după ce şi-a ucis copilul

În cursul după amiezii de ieri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a avut loc o intervenţie de prelevare de organe de la donator aflat în moarte cerebrală. Donatorul, o femeie de 60 de ani, din Sibiu, a ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu în data de 6 iunie după ce a suferit o ruptura de anevrism cerebral.

Pacienta a fost internată trei zile în cadrul Secţiei ATI, dar din nefericire, starea sa s-a înrăutăţit şi în cursul nopţii de luni spre marţi, s-a declarat moartea cerebrală. Familia femeii a acceptat ca o parte din organe să ajungă la alte persoane a căror viaţă depindea de un transplant urgernt, cu condiţia ca identitatea să nu fie dezvăluită. ”Intervenţia de prelevare de organe a fost efectuată de echipe de medici din Bucureşti şi Cluj Napoca şi au fost  prelevate ficatul şi rinichii”, a explicat Raluca Puşcă, purtător de cuvânt la Spitalul Clinic Judeţean Sibiu. Operaţia de prelevare a durat mai bine de patru ore. Medicii au intrat în sală în jurul orei 17.00 şi s-a încheiat aproape de ora 21.00. Primele organe care au plecat din Sibiu, au fost rinichii, aceştia fiind ridicaţi de o echipă de patru medici din Cluj Napoca şi transportaţi cu o maşină specială spre destinaţia finală.
Un motociclist sibian a fost rănit într-un accident rutier (UPDATE VIDEO)


A cincea prelevare
Intervenţia avută loc marţi nu este prima de acest gen de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Unitatea sanitară se află de doi ani pe lista Agenţiei Nationale de Transplant. „Numai anul trecut s-au întregistrat patru intervenţii de prelevare de organe de la pacienţi aflaţi în moarte cerebrală, iar în anul 2010 acesta este primul caz”, a explicat purtătorul de cuvânt, Raluca Puşcă.

image

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite