Aproape 2.000.000 de lei alocaţi pentru reparaţia podului feroviar de la Porumbacu de Jos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Berceanu spune că s-a alocat lucrărilor de reparaţie a podului dintre localităţile Porumbacu de Jos şi Arpaşu de Jos suma de 1.165 mii lei (fără TVA), din care se va realiza expertiza, proiectarea şi se va începe, în limita timpului disponibil, executarea lucrărilor.

CITIŢI ŞI:

Descinderi în forță la Sibiu

Un motociclist a murit şi două persoane au fost rănite într-un accident la Sibiu (FOTO)

VIDEO – Poliţia a urmărit ca în filme o maşină cu hoţi, de la Sebeş la Sibiu

Afirmaţia dată de Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, a venit ca un răspuns la solicitarea făcută de deputatul Ovidiu Ganţ în data de 3 mai. În adresa cu Nr. 1553/RB din 21.05.2010 a lui Berceanu se specifică deasemenea că, CNCF „CFR”-SA a luat măsurile de asigurare a sursei de finanţare prin redistribuirea sumei alocate de la bugetul de stat pentru lucrările de investiţie pe anul în curs şi că: „În scopul urgentării trecerii la execuţia lucrărilor de reparaţie capitală a podului, s-a prevăzut scoaterea la licitaţie, la pachet într-o singură procedură, a tuturor acţiunilor necesare (expertiza tehnică + proiectare + execuţie).

După achiziţia serviciilor de expertiză şi proiectare, se vor şti cu exactitate costul şi durata execuţiei lucrării.”

Închis de aproape un an
Deputatul sibian s-a arătat mulţumit de răspunsul dat de Berceanu. „Sper că suma menţionată să fie alocată într-adevăr încă în acest an demarării procedeelor în vederea începerii lucrărilor la podul care este atât de necesar transportului feroviar între Sibiu şi Braşov”, a declarat deputatul Ganţ. Circulaţia pe podul între Porumbacu de Jos şi Arpaş de Jos a fost închisă în 13 iulie 2009, după ce, din cauza viiturilor determinate de ploile foarte abundente căzute în bazinul pârâului Cârţişoara, a fost subspălată fundaţia pilei nr. 1 a podului, ceea ce a determinat deplasarea tablierelor metalice şi scoaterea din parametrii de funcţionare a suprastructurii căii.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite