Descinderi în forță la Sibiu (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zece persoane, dintre care trei sibieni, au fost săltate de lucătorii DIICOT în uma mai multor descinderi care au avut loc pe raza județului Sibiu, dar și în Vâlcea, Ploiești și București.

CITIȚI ȘI:

O clipă de neatenţie i-a ucis soţia iar copiii sunt în comă

Tragedie. Şi-a omorât copilul, în timp ce încerca să îşi parcheze maşina

Un motociclist a murit şi două persoane au fost rănite într-un accident la Sibiu (FOTO)

VIDEO – Poliţia a urmărit ca în filme o maşină cu hoţi, de la Sebeş la Sibiu


UPDATE ORA 21.00

Conform procurorului şef al Serviciului Teritorial DIICOT Alba, Danusia BoiceaN, șapte dintre cei 10 bărbați săltați de lucrătorii DIICOT, în această dimineață, au fost audiați până acum, trei dintre ei fiind sibieni. Audierile continuă și la această oră și imediat ce vor fi finalizate, cele 10 persoane vor fi prezentante instanței cu propuneri de arestare preventivă.

Surse din cadrul anchetatorilor susțin că cei 10, cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani,  fac parte dintr-o grupare mai mare, cu ramificații  care acționau atât în Sibiu, cât și în Vâlcea, Ploiești și București. Acestora li se impută fraude economice, prin care au prejudiciat firme de leasing. Învinuiții au fost ridicați din 10 locații și duși pe rând, pentru audieri, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

„Este un grup infracţional specializat în comiterea infracţiunilor cu consecinţe deosebit de grave. Prejudiciul până în prezent este în jur de 1 milion de euro. În aceste moment se preocedează la audierea mai multor persoane. Avem 10 făptuitori şi şase învinuiţi. Dacă se impun măsuri preventive în cauză le vom lua “, a declarat pe Adevărul de Seară Alba Iulia, Danusia Aurelia Boicean, procurorul şef al Serviciului Teritorial DIICOT Alba.

CITIȚI AICI CUM DECURG AUDIERILE

Tot procurorii susțin că dosarul este disjuns dintr-un altul în care au fost trimise în judecată mai multe persoane. Şi acolo prejudiciul era în limita competenţei DIICOT.

Anchetatorii susțin că liderul reţelei era Constantin Răcean care, ajutat de cetăţeanul arab Saleh Hassan. Aceștia au fost săltați de oamenii legii la începutul acestui an, după ce s-a descoperit că în 2009, aceştia au preluat trei societăţi comerciale cu obiect de activitate în domeniul construcţiilor şi al transporturilor, fără datorii la stat și ulterior, firmele erau cesionate unor persoane fără adăpost, iar cu ajutorul lor erau prejudiciate firme de lesing.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite