O clipă de neatenţie i-a ucis soţia iar copiii sunt în comă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tragedie într-o familie din Vipereşti. O tânără în vârstă de 28 de ani a murit iar fratele său, cu 20 de ani mai mic, şi fiul în vârstă de şase ani au ajuns în stare critică la spital după ce căruţa cu care se deplasau a fost spulberată de un tren la trecerea la nivel cu calea ferată.

Claudia Dragomir era din Vipereşti, avea 28 de ani şi un băieţel de şase ani. Ieri după-amiază a plecat împreună cu soţul şi copilul cu căruţa să arunce gunoiul din curte la prund. Pe drum s-au întâlnit şi cu fratele femeii, în vârstă de numai 9 ani şi l-au luat şi pe el cu ei.

La întoarcere, bărbatul nu s-a asigurat la trecerea la nivel cu calea ferată iar trenul personal care venea dinspre Nehoiu şi se îndrepta către Buzău i-a spulberat pur şi simplu.

"Nu am văzut nici trenul şi nici nu l-am auzit. Nu ştiu de unde a apărut", ne-a declarat Ion Dragomir, soţul femeii, şi cel care mâna caii.

În urma impactului deosebit de violent femeia a fost grav rănită, iar după câteva minute şi-a dat ultima suflare. Cei doi copii au fost scoşi de sub tren de unul dintre călători dar starea lor era critică.

"Am auzit o bubuitură puternică şi mi-am dat seama că trenul a lovit ceva. Am sărit imediat, femeia a mai respirat de câteva ori şi apoi a murit. Am scos copiii de sub tren, dintre şine dar erau mutilaţi amândoi, erau plini de sânge. Am fărcut tot ce am putut pentru ei, mi-am rupt tricoul şi i-am bandajat dar nu cred că vor trăi pentru că erau răniţi prea grav", ne-a declarat Iulian Moise, pasager în tren.

Cei doi copii au fost transportaţi de urgenţă la spital în stare critică iar bărbatul, şi el rănit a preferat să îşi strângă pentru ultima dată soţia moartă în braţe decât să se ducă la spital să primească îngrijiri medicale.

Potrivit poliţiştilor sosiţi la faţa locului vinovat de producerea accidentului este bărbatul, care nu s-a asigurat la trecerea peste calea ferată. "Potrivit primelor cercetări conducătorul atelajului nu s-a asigurat în momentul în care a vrut să traverseze calea ferată. În urma impactului o persoană a decedat şi doi copii sunt în stare gravă la spital", ne-a declarat inspector Ghoerghe Colăcel.

Trecerea peste calea ferată din locul unde a avut loc accidentul este semnalizată doar cu un indicator "Crucea Sfântului Andrei", fără a mai avea şi alte semnale, chiar dacă drumul respectiv este destul de circulat.

Pentru că aveau răni grave la cap cei doi copii au fost transportaţi la un spital din capital. Unul a fost transportat cu elicopterul SMURD iar celălalt a fost transportat cu ambulanţa după ce l-au stabilizat medicii. Amândoi erau în stare de comă iar medicii fac eforturi să le salveze viaţa.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite