INEDIT - Bambuşi giganţi plantaţi pe terenurile alunecoase din Copşa Mică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iniţiatorii proiectului spun că în cazul în care bambusul se adaptează, se urmăreşte înfiinţarea unui atelier de confecţionare a produselor din bambus cum ar fi schele de construcţii, parchet, mobilă şi nu numai.

CITIŢI ŞI:

Tulpan pleacă în expediţie pe cel mai înalt vârf din SUA

Sfat către motocicliştii off-road: rămâneţi pe poteci!

La iniţiativa belgiencei Chantal Maas, în colaborare cu o echipă de la Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, Facultatea de Ştiinţe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului şi Şcoala cu clasele I-VIII Copşa Mică precum şi cu sprijinul autorităţilor locale, a fost iniţiat un proiect de mediu unic pentru această zonă, dar şi pentru judeţul nostru.

Este vorba de bambus gigant, care urmează să fie plantat pe terenurile afectate de alunecări”, a explicat primarul Tudor Mihalache. Elevii din clasele a II-a şi a III-a împreună cu studenţii şi profesorii au sădit peste 100 de răsaduri de bambus în ghivece numerotate şi marcate cu numele fiecărui participant la proiect.

Elevii vor îngriji aceste ghivece până în luna octombrie când firele de bambus vor fi plantate pe colinele din Copşa Mică. Iniţiatorii proiectului spun că în cazul în care bambusul se adaptează, se urmăreşte înfiinţarea unui atelier de confecţionare a produselor din bambus cum ar fi schele de construcţii, parchet, mobilă şi nu numai.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite