PREMIERĂ - Tulpan pleacă în expediţie pe cel mai înalt vârf din SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alpinistul sibian merge pe McKinley la un an de zile după ce a avut accidentul cu parapanta în Munţii Cindrelului.

CITIŢI ŞI:

Călătorie în jurul lumii, prezentată în imagini

Expediţie sibiană pe muntele cel mai înalt din Alaska

Iniţial planificată anut trecut, din cauza accidentului suferit în aprilie 2010, expediţia a fost amânată pentru un an de zile. Primul român care a ajuns pe Everest, Teodor Tulpan a mărturisit că în Alaska, speră să meargă exact aşa cum a planificat de acasă.

„Ca să fie totul ok am am decis să facem echipă cu Ovidiu Raţiu şi Vasile Cipcigan din Cluj, care au şi ei acelaşi ţel, adică să ajungă pe vârful Mckinley. În plus, avem detalii de la echipa de anul trecut: Luci, Vali şi Wili, care a avut succes deplin pe vârf”, a spus Fane Tulpan.

Alpinistul sibian a mărturisit că programarea expediţiei nu a fost deloc floare la ureche şi că s-a lovit de reale probleme în privinţa obţinerii vizei pentru intrarea în Statele Unite ale Americii.

„Am primit viză de SUA, dar doar pe trei luni, în mod discriminator faţă de ceilaţi colegi care au primit pe 10 ani. Oricum nu stau mai mult de o lună, dar mi-ar fi plăcut să mai merg şi altă dată, acum nu, n-am chef să mai dau 150 de dolari pentru o nouă viză. M-au anchetat pentru că altfel nu pot spune. Am fost interogat în legătură cu toate locaţiile în care am fost în expediţie, de ziceai că sunt un traficant de droguri sau de arme” spune Tulpan.

Mai mult cel mai cunoscut alpinist local are viză doar pentru Alaska în parcul naţional Denali, ea fiind acordată începând cu data de 16 aprilie.

AFLĂ DE CE TREBUIE TULPAN SĂ CARE CU EL UN WC PORTABIL ÎN ACEASTĂ EXPEDIŢIE ŞI CÂT COSTĂ ÎN TOTAL ASCENSIUNEA, DIN

image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite