Guvernul a aprobat construcţia autostrăzilor Orăştie - Sibiu şi Lugoj-Deva

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a aprobat în şedinţa de săptămâna aceasta indicatorii tehnico-economici pentru două obiective de investiţii: autostrada Orăştie-Sibiu şi autostrada Lugoj-Deva, a anunţat Ioana Muntean, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

CITEŞTE ŞI:

Băieţel transportat cu elicopterul la Târgu Mureş

Concurs între meşterii din construcţii, la Sala Transilvania din Sibiu începând de astăzi

Copiii din Sibiu vor avea propriul oraş, în Parcul Sub Arini

Finanţarea obiectivelor de investiţii se face din fonduri nerambursabile alocate de Comisia Europeană prin Fondul de Coeziune, în proporţie de 85%, şi 15% de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

Cele două tronsoane de autostradă fac parte din Coridorul IV al Reţelei trans-europene de transporturi (TEN - T), fiind situate între Nădlac şi Piteşti, şi fac legătura – în final - cu portul Constanţa.

Coridorul Pan-European de Transport nr. IV, va avea profil de autostradă, pe aliniamentul Nădlac – Arad – Timişoara – Lugoj – Deva – Sibiu – Piteşti – Bucureşti – Constanţa, cu o lungime totală de circa 873 km, valoarea totală a investiţiei ridicându-se la peste 4,5 miliarde de euro. În prezent se află în curs de realizare autostrada Arad – Timişoara, cât şi autostrada din Ungaria care face legătura cu Nădlac.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite