Copiii din Sibiu vor avea propriul oraş, în Parcul Sub Arini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia „Exploratori pentru viitor” organizează prima ediţie a proiectului „Un oraş pentru copii”. Acţiunea va avea loc în parcul Sub Arini, duminică, între orele 10.00 şi 16.00. Intrarea în micul orăşel se va face pe baza unui „paşaport“

CITIŢI ŞI

Elevi sibieni cazaţi într-o tabără ilegală, la Moeciu

Grad de ocupare mare în pieţele din municipiul Sibiu

Având motto-ul „Visez să devin om mare!”, acţiunea se adresează în special elevilor din ciclul primar şi gimnazial, din Sibiu şi presupune organizarea mai multor activităţi educative. Reprezentanţii asociaţiei „Exploratori pentru viitor” vor realiza un mini-orăşel al copiilor, cu instituţiile obişnuite: primărie, şcoală, spital, poliţie, biserică, aeroport, filarmonică, piaţă, pompieri, stadion. Accesul micuţilor se va face pe baza unui „paşaport”, primit la intrarea în orăşel. „După aceasta, copiii vor participa la jocuri recreative, educative, pentru stimularea creativităţii şi cunoaşterea de sine“, arată organizatorii.

Invitaţi de seamă
La acţiunea de duminică vor participa şi reprezentanţi ai Poliţiei, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, SMURD, Jandarmeriei, Centrului Chinologic sau ai Asociaţia Naţională Antidrog, care vor prezenta ,ocuţilor tehnica din dotare. „ Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă va duce în Parcul Sub Arini o autospecială de lucru cu apă şi spumă, o autosanitară a Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Deascarcerare, machete ale unor materiale pirotehnice şi un cort, unde va fi făcută o demonstraţie de acordare a primului ajutor“, spune Alin Dumitraş, purtător de cuvânt al ISU Sibiu.  Proiectul „Un oraş pentru copii“ are loc pentru prima dată în Sibiu. La nivel naţional însă, peste 25.000 de micuţi au fost implicaţi, până în prezent, în activităţile organizate.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite