Europa a decis: Brukenthal reprezentativ pentru tot continentul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Internațional al Muzeelor din Europa (ICOM) a inclus Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu în cel mai recent volum dedicat prezentării Europei prin muzeele sale.

CITIŢI ŞI:

Expoziţie cu şi despre culori, la Muzeul de Istorie Naturală

Expoziţie inedită cu rochii şi costume din hârtie, la Brukenthal

Portret muzical Frédéric Chopin la Filarmonica de Stat Sibiu

Dintr-un total de 116 dosare primate de la muzee din toată Europa ICOM a selectat 49 de imagini, pintre care şi lucrarea propusă de muzeul sibian. Propunerea Muzeului Naţional Brukenthal a fost inclusă în capitolul „Art and Culture”.

„Noi am participat cu lucrarea realizată de Şoimii Şatrei anul trecut. Am fost deosebit de bucuroşi când am aflat că am fost selecţionaţi şi încluşi în acest volum, pentru că acest lucru dovedeşte calitatea lucrării cu care noi am participat” a declarat Raluca Teodorescu, coordonatorul proiectului.

Volumul a fost editat în 5.000 de exemplare şi a fost distribuit şi la Conferinţa Mondială ICOM din Shangai, în scopul creşterii vizibilităţii muzeelor din Europa. Organizaţia artistcă intitulată Şoimii Şatrei s-a aflat la Sibiu la finalul anului trecut când a realizat două lucrări pentru Muzeul Brukenthal.

Cel mai mare impact l-a avut pictura de zeci de metri pătraţi, realizată chiar pe zidul exterior al Galeriei de Artă Contemporană a Muzeului Brukenthal.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite