Expoziţie inedită cu rochii şi costume din hârtie, la Brukenthal (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zece costume şi rochii realizate din material reciclabile, de către elevi ai Liceului de Artă din Sibiu, pot fi admirate în cadrul expoziţiei, „Costumul, de la Baroc la Neo-Gotic“, deschisă la Muzeul Brukenthal.

CITIŢI ŞI

Direcţia 5 aclamată la scenă deschisă la Sibiu

Stafii şi vrăjitoare pe pârtiile de la Arena Platoş

Zeci de persoane, de la elevi, la profesori, angajaţi ai muzeului, dar şi oameni simpli au participat astăzi la vernisajul unei expoziţii inedite. Câţiva elevi din clasa a X-a B, Secţia Grafică, au realizat obiecte vestimentare, folosindu-se doar de material reciclabile.

image

Cuplul baroc, de exemplu, unul dintre cele care a atras şi cele mai multe priviri din partea vizitatorilor, a „înghiţit“ zeci de metri de hârtie, mult carton şi sârmă. „ Rochia este una de gală. Pentru crearea crinolinei, am folosit gard de sârmă, peste care am pus foarte multă hârtie. Corsetul este realizat din carton, peste care am aplicat hârtie lucrată manual, care îi dă un aspect foarte frumos. Iar pălăria este făcută din material textile şi hârtie de ambalat“ a explicat Oksana Bischin, care a lucrat la creaţie alături de colegul ei, Sebastian Pop.

image

„ A fost un proiect foarte frumos, ne-am distrat mult şi totodată am învăţat multe lucruri, care ne dau acum o senzaţie de libertate şi puterea de a crede că am putea face orice“, a completat aceasta.


Nici cavalerul reprezentativ pentru secolul al XVIII-lea nu a fost însă mai prejos. Realizat de Ionuţ Baciu şi Vlad Buştiuc, alţi doi elevi ai aceleiaşi clase, acesta i-a impresionat pe cei prezenţi. „Sacoul şi bastonul sunt realizate din iută, iar pălăria din ziar. Pentru bastonul domnului, am folosit o coadă de mătură, iar cataramele de la pantofi le-am făcut din sârmă împletită“, au explicat cei doi.


Aprecierea vizitatorilor a fost completată de promisiunea coordonatoarei că astfel de proiecte vom mai exita şi pe viitor.

image

„Această echipă, care e extreme de tânără, este la a doua expoziţie. Iar dacă a două expoziţie este atât de frumoasă şi de bună, calitativ, să vedeţi ce va urma“, a spus profesoarei Anca Ioana Serfözö, coordonatoarea elevilor.

image

Lucrările vor putea fi admirate în Sala de Expoziţii Temporare a Palatului Brukenthal, între 17 februarie şi 13 aprilie.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite