Expoziţie cu şi despre culori, la Muzeul de Istorie Naturală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 2.300 de piese din colecţiile Muzeului Naţional Brukenthal, reprezentând insecte, păsări, scoici, reptile, mamifere şi chiar minerale vor fi expuse astăzi în cadrul expoziţiei „Culoarea în natură“.

CITIŢI ŞI

Expoziţie inedită cu rochii şi costume din hârtie, la Brukenthal

Încercând să evidenţieze multitidinea şi rolul culorilor în natură, expoziţia va fi deschisă la Muzeul de Istorie Naturală, de pe strada Cetăţii.  „Culorile joacă un rol important în natură, fiind folosite pentru a atrage, pentru camuflaj sau pentru a atenţiona alte vieţuitoare asupra unor eventuale pericole.

Culoarea în natură înseamnă recoltă, marchează sezonul de împerechere, face trecerea de la un anotimp la altul, de la primele nuanţe de verde ale primăverii până la roşul intens şi tonurile de maro ale toamnei. În lumea mineralelor şi al rocilor, culoarea, indică compoziţia chimică, mediul de formare şi de multe ori determină valoarea comercială a acestora“, spun curatorii expoziţiei.

Expoziţia va rămâne deschisă până în 7 aprilie. Preţul unui bilet pentru cei care vor să viziteze expoziţia este de 8 lei, însă există reduceri pentru elevi, pensionari, grupuri organizate sau persoane cu handicap.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite