Elveţienii cresc vaci scoţiene de mii de euro la Nocrich, lângă Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elveţienii de la Karpaten Meat au deschis în satul Nocrich acum doi ani, o fermă de creştere a bovinelor complet ecologică.

CITEŞTE ŞI:

Drum comunal din Cisnădie ocupat abuziv de una din fermele magnatului Ilie Carabulea

Drumul comunal arat de Holdingul lui Ilie Carabulea rămâne nerefăcut

Dezbatere publică la Sibiu pentru impactul asupra mediului a 40.000 de găini

Toată carnea produsă va merge la export pe piaţa din Europa de Vest, unde este foarte căutată chiar şi la un preţ piperat.

Inedit este faptul că elveţienii cresc vite din rasa Angus, o rasă special adusă din Scoţia. “Am ales zona Sibiului pentru că păşunile de aici seamănă foarte mult cu cele din Scoţia şi este mai uşor pentru animale. Aici chiar se simt ca acasă. Stau şi iarna afară, chiar dacă e frig, pentru că este ca în Scoţia”, spune Verena Feller, directorul de marketing al companiei.



Karpaten Meat a sosit în judeţul nostru în 2008 şi a cumpărat fosta fermă din Nocrich, dezafectată la momentul respectiv. Pe cele peste 650 de hectare au sosit mai întâi 50 de animale. În numai doi ani Karpaten Meat a ajuns acum la 530 de animale. O dată ce numărul vitelor va depăşi 1.500 va putea intra în producţie şi noul abator ultra modern, aflat în prezent în faza de proiect.

image

Miniştrii de agricultură ai Europei vin la Sibiu

Un kilogram de carne de vită din această rasă se vinde în ţările Europei de Vest în medie cu 30 de euro, sau peste 120 de lei. Greutatea medie a unui astfel de animal este între 600 şi 800 de kilograme. „Mizăm pe know-how elveţian de tradiţie atât în producţia animalelor cât şi prelucrarea cărnii şi comerţ”, spune Stefan Jung, managerul general Karpaten Meat.

image


Investiţia totată realizată la Sibiu este de ordinul milioanelor de euro şi a creat 15 locuri de muncă în Nocrich. În România doar şase ferme mai cresc această rasă de vite.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite