Ella-Maria Marin: „Sibiul este oraşul meu de vis”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra buzoiancă a venit la Sibiu pentru a studia Relaţiile Interaţionale la Universitatea „Lucian Blaga” şi nu s-ar mai lăsa dusă de aici pentru nimic în lume. Astăzi Maria iubeşte Sibiul într-un mod în care nu mulţi sibieni o fac.

CITEŞTE ŞI:

Sibianul Florin Soare a demontat „salutul românesc” în Franţa

Audrius Prakuraitis, lituanianul din baschetul sibian: „În Sibiu toată lumea este alături de CSU”

Adrian Voicu a lăsat mânăstirea şi creşte şerpi

Profil:
Năcută: 12 august 1989, Buzău
Studii:  studentă la Relaţii Internaţionale şi Studii Europene în cadrul ULBS
Familie: necăsătorită

Când a ajuns în situaţia în care a trebuit să se decidă în ce direcţie va porni de acasă pentru a-şi continua studiile, pentru Maria a fost simplu. Totul era deja conturat în mintea ei şi în sufletul ei exita o singură direcţie, cu plecare din Buzău: Sibiul şi Universitatea „Lucian Blaga”. „Sibiul a fost oraşul de meu de vis. Cred că toată lumea ajunge într-un anumit moment în care se gândeşte unde vrea să trăiască, unde se simte bine. Pentru mine Sibiul este acel loc. Eu am ales Sibiul pentru că este un oraş cultural, un oraş istoric, un oraş în care îmi plac oamenii şi care mi se potriveşte ca o mănuşă. Şi după câţiva ani Sibiul este în continuare oraşul meu de vis şi chiar vreau să îmi petrec tot restul vieţii în acest oraş. Nu mai vreau să mut şi nu văd de ce aş face-o vreodată”, spune cu însufleţire Maria.

Voluntariat şi spirit civic

Deşi are o slujbă ca orice sibian cu simţ de răspundere, Maria găseşte întotdeauna timp şi pentru activităţi de voluntariat, campanii de conştientizare socială şi evenimente în Sibiu. Maria se implică. Face asta pentru că aşa simte şi pentru că este de părere că în acest mod poate să ofere şi ea ceva înapoi oraşului şi societăţii. „Am lucrat ca voluntar pe lângă Festivalul Internaţional de Film Transilvania – TIFF, am lucrat ca blogger acreditat pe lângă Festivalul Internaţional de Teatru de Sibiu – FITS şi mă implic activ în susţinerea şi promovarea campaniei Zece Mari Sibieni”, spune Maria.

Cel mai mare sibian este…

Maria recunoaşte importanţa istorică şi lui Emil Cioran şi Baronului Samuel von Brukenthal precum şi cea a poetului Octavian Goga, însă în sufletul ei un singur mare sibian şi-a găsit locul: actorul Ion Besoiu. „Baronul Samuel von Brukenthal spre exemplu este mare pentru că aşa l-am făcut noi, aceasta este importanţa istorică pe care i-o acordăm noi acum. Pentru mine însă cel mai mare sibian rămâne Ion Besoiu. El va rămâne întotdeauna pentru mine personajul principal din Toate pânzele sus şi un mare erou de carte”, spune Maria despre eroul ei.

Fan folcor

Nu doar Sibiul urban, cu cafenelele, pub-urile şi festivalurile lui o impresionează pe Maria, ci şi Sibiul rural, cu satele, oamenii şi Mărginimea. „Consider că Sibiul este aşezat într-o zonă geografică superbă. Sibienii au nu doi, ci mai mulţi aşi în mânecă. Mai au şi încă mai respectă cu sfinţenie prin anumite locuri portul popular şi obiceiurile tradiţionale. Pe partea de implicare mi-ar plăcea să văd mai mult, cum se întâmpla pe vremuri, acele clăci în care oamenii se adunau la o poveste, la ţesut şi la un cântec frumos. Toate lucrurile acestea ţin de identitatea noastră. Iubesc muzica populară şi portul de aici! Şi îmi mai place foarte mult şi brânza de burduf”, mai spune Maria Marin.

Întrebări şi răspunsuri:

Eşti bloggeriţă, cum ai caracteriza blogosfera sibiană?
Blogosfera sibiană este o comunitate care abia acum se formează şi îşi găseşte un drum prin care să se implice în viaţa Sibiului.

Ai preferaţi între bloggeri?
Răzvan Pop îmi place foarte mult pentru noutatea istorcă pe care o găsesc întotdeauna la el. Intru pe blogul lui şi de mai multe ori pe zi. Îmi mai place Bogdan Brilinsky pentru că are stilul lui de a mă face să râd şi îmi place Tudor Ştefan Popa pentru că a avut o idee deosebită când a vrut să-şi vândă cravata de mire pentru publicitate.

Ca blogger acreditat pe Festivalul de Teatru ce te-a impresionat?
Foarte multe lucruri dar cred că spectacolul “Faust” de Silviu Purcărete cel mai mult. L-am văzut de trei ori şi de fiecare dată l-am descoperit altfel.

Ce-i place:
Îmi place să citesc, să scriu, să merg la teatru, la concerte, pe scurt, îmi place să am o viaţă socială activă.

Ce nu-i place:
Mă enervează nesimţirea oamenilor pe stradă care te stigă, te fluieră şi cine ştie de c ear mai fi în stare să îţi facă.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite