Adrian Voicu a lăsat mânăstirea şi creşte şerpi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Vasile Voicu are în grijă un piton de peste 60 de kilograme – cel mai mare din România şi o duzină de şerpi veninoşi adunaţi din toată lumea. Are grijă de ei de vreo patru ani, de când a renunţat la viaţa monahală.

CITEŞTE ŞI:

Sibianul Florin Soare a demontat „salutul românesc” în Franţa

Irina Gheorghe: A înfiinţat Biroul de Cercetări Melodramatice

Profil:
Născut: 11 iunie 1962
Studii: Liceul de Matematică – Fizică din Deva
Familie: necăsătorit, o fată

Adrian Vasile Voicu a stat aproape cinci ani la mânăstire. A dus o viaţă de monah, trăind în linişte şi pace în Peştera Ialomiţei, la cota 1600 din Munţii Bucegi. Un loc cu adevărat splendid, dar numai ca să îl vizitezi, nu să şi locuieşti. Acolo se ocupa de agricultură, avea grijă de mânăstire, făcea tot ce trebuie ca totul să fie bine. Nu s-a dat înapoi de la nicio muncă, nici când a trebuit să stea în ger şi frig cumplit. Aşa a ajuns să îi degere două degete de la mâna stângă. „Încet am luat în considerare faptul că ar trebui să mă retrag de la mânăstire. Îmi pierdusem şi două degete degerate, am muncit tot timpul...” spune, fără regrete, Adrian.

Pentru fata lui

Înainte de a merge la mânăstire Adrian avea o drăguţă. O fată la care ţinea foarte mult şi care a rămas însărcinată cu puţin timp înainte ca el să aleagă viaţa monahală. Cinci ani mai târziu Adrian n-a mai rezistat departe de fiica lui şi a decis că vrea să părăsească cu totul mânăstirea. „Eu vorbeam cu această fată care mi-a fost dragă înainte să merg la mânăstire şi după a rămas însărcinată şi am aflat de fetiţa mea. Acum sunt foarte mândru de ea, reprezintă totul pentru mine. Este la liceu, în ultimul an, vrea să se facă avocată şi să meargă la facultate, îi place foarte mult să cânte şi este foarte talentată, a apărut chiar şi la televizor, la Favorit Tv. Cântă muzică populară şi sunt tare mândru de ea”, spune Adrian Vasile Voicu despre fiica lui.

S-a speriat de piton

Adrian nu a avut niciodată o înclinaţie deosebită către reptile însă a ajuns să lucreze cu şerpii pentru că avea nevoie de un serviciu. “Când am plecat din mânăstire părintele stareţ, Dumnezeu să-l ajute, mi-a dat telefonul lui, un Sony Ericsson, în care a pus o cartelă pe care a încărcat-o cu zece euro şi mi-a mai dat şi trei milioane. E cam tot ce avea. Şi a zis că de acum înainte să mă descurc singur, pe drumul meu”, povesteşte Adrian. La câteva zile după a văzut un anunţ în Adevărul de Seară. Cineva angaja un om care să aibă grijă de reptile. “A fost concurs, m-am prezentat şi uite că şi acum, după aproape cinci ani, mă ocup în continuare de reptile”, mai spune Adrian Voicu. Astăzi Adrian are în grijă zeci de şerpi veninoşi, vipere, şerpi boa şi pitoni, şopârle, varani, cameleoni şi multe, multe alte lighioane adunate din toată lumea. Le puteţi admira şi dumneavoastră în fiecare zi în expoziţia deschisă la Muzeul de Istorie din cadrul Muzeului Naţional Brukenthal, de pe strada Mitropoliei.

Vrea să facă înconjurul lumii

Astăzi  un nou gând încolţeşte în mintea lui Adrian Voicu: să vadă şerpii de care are grijă în fiercare zi în mediul lor natural. “Vreau să fac înconjurul lumii. Să iau o rulotă sau ceva de genul ăsta şi să merg peste tot, să văd lumea, realitatea. Vreau să văd şerpii ăştia în jungă!”, spune Voicu. Aşa să-l ajute Dumnezeu!

Ştiaţi ceva despre şerpi şi şopârle când v-aţi angajat aici?

Practic, când m-am angajat, nu ştiam mai nimic. Când am văzut pitonul cât este de mare m-am speriat şi eu de el. Dar m-am adaptat în timp, am învăţat, m-am ataşat foarte mult de ele. Când mai moare câte unul plângem după el.

Vreun accident cu şerpii veninoşi aţi avut vreodată?

Nu, niciodată! Aici este fără alcool, fără tutun, nici măcar cu cafea. Sunt foarte atent tot timpul. Sunt, cum îmi spunea un austriac odată, un profesionist dar lucrez ca un amator, cu emoţie.

Ce-i place:
Îmi place să mă uit la televizor în timpul liber, la Animal Planet. Să văd animalele, îmi place şi emisiunea cu Tehnici de Supravieţuire. Şi îmi plăcea de Steve Irvin, a fost profesorul meu prin corespondenţă!

Ce nu-i place:
Eu nu beau, nu fumez, sunt vegetarian convins şi nu îmi place minciuna. Mai bine îmi spui că vrei să faci un lucru decât să spui că poţi să faci şi să nu faci nimic.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite