Elevii sibieni au verificat dacă Sibiul beneficiază de apă de calitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La finalul acţiunii, elevii au primit cadouri şi diplome
La finalul acţiunii, elevii au primit cadouri şi diplome

Trei clase de elevi ai Şcolii generale nr. 6 şi ai Liceului „Onisifor Ghibu” au vizitat ieri, 25 noiembrie, Uzina de apă „Dumbrava” pentru a afla procesul de tratare a apei.

CITIȚI ȘI:

Investiţie de 37 de milioane de euro în Uzina de Apă şi canalizarea din Sibiu şi comunele limitrofe

Gebruder Weiss a investit peste 1,9 milioane de euro, în construcţia unui terminal logistic

Copiii au avut posibilitatea de a efectua analizele chimice ale apei, concluzia fiind unanimă: apa de la robinete este de cea mai bună calitate.

Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul Proiectului educaţional „Prietenii apei” derulat de „Apă Canal” Sibiu în parteneriat cu Wilo România, principalul scop fiind conştientizarea copiilor cu privire la importanţa pe care apa o are în viaţa de zi cu zi. Vizitatorii au aflat „drumul apei”, la la barajul din Gura Râului, până la robinete, cu prezentarea treptelor de tratare şi înmagazinare.

Uzina de apă „Dumbrava” asigura apă potabilă pentru municipiul Sibiu şi localităţiile limitrofe, populaţia deservită ridicându-se la peste 200.000 de locuitori. Staţia, pusă în funcţiune în 1964, extinsă în 1977 şi modernizată cu fonduri europene între anii 2006 – 2010, îndeplineşte toate condiţiile sanitare şi de mediu impuse de legislaţia românească şi cea comunitară.

La finalul acţiunii, elevii au primit cadouri şi diplome, mulţi afirmând că şi-ar dori, când vor fi mari, să lucreze în acest important domeniu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite