Investiţie de 37 de milioane de euro în Uzina de Apă şi canalizarea din Sibiu şi comunele limitrofe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultimul obiectiv al contractului pe fonduri ISPA – reabilitarea uzinei de apă - a fost finalizat, astfel că miercuri, 10 noiembrie reprezentanţii municipalităţii sibiene şi a constructorilor care au executat lucrările au marcat oficial încheierea proiectului. Peste 200.000 de sibieni sunt beneficiari ai investiţiei.

CITIŢI ŞI:

Donaţie de zeci de tir-uri cu mobilier dintr-un spital dezafectat din Viena

Gebruder Weiss a investit peste 1,9 milioane de euro, în construcţia unui terminal logistic

Exproprieri de 200 milioane de lei la autostrada Orăştie - Sibiu

Contractul de finanţare ISPA intitulat „Modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi al apei uzate în municipiul Sibiu” a fost semnat în data de 18 decembrie 2002 la Bruxelles, iar partea română a semnat acest document la Bucureşti în data de 31 martie 2003.

Valoarea totală a contractului a fost de 37.588.000 de euro, din care 25.560.000 euro reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă din partea Uniunii Europene, iar 12.028.000 de euro reprezintă contribuţia beneficiarului SC Apă Canal SA Sibiu. O parte a contribuţiei SC Apă Canal SA la această investiţie a provenit din fondurile contractate de această societate de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, un împrumut în valoare de 10 milioane euro, pe care Primăria Municipiului Sibiu l-a garantat.

Restul de 2.028.000 de euro a fost constituit de SC Apă Canal SA din fonduri proprii. Acest proiect are însă o importanţă mare şi pentru satele şi comunele din zona Sibiului – Ocna, Şura Mică, Cristian, Şura Mare, Şelimbăr – care sunt deservite de staţia de tratare a apei. 

„Acest proiect s-a finalizat cu succes. Am demonstrat astfel ca oraş că ştim să gestionăm aceste fonduri, drept pentru care suntem în curs de evaluare cu un proiect care urmăreşte accesarea unor noi fonduri structurale prin intermediul Asociaţiei de Dezvoltare Inter-regională. Sper să reuşim să obţinem aceste fonduri pentru a continua astfel modernizarea sistemelor de apă şi canalizare din judeţul nostru şi unele zone limitrofe.” a declarat primarul Klaus Iohannis.

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite