EXCLUSIV - Scad taxele şi tarifele la aeroportul Internaţional Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consililul Judeţean a cerut Consiluiului de Administraţie al aeroportului să modifice tarifele actuale. Noile modificări urmează să intre în vigoare cel mai târziu în luna iunie.

CITIŢI ŞI:

EXCLUSIV - Aeroportul Sibiu a cerut insolvenţa companiei Blue Air pentru datorii de milioane de lei

EXCLUSIV - Sala Transilvania a devenit sala crâşmelor

EXCLUSIV - Aeroportul Sibiu a cerut insolvenţa companiei Blue Air pentru datorii de milioane de lei

Scăderea în ritm alrt a numărului de curse operate de pe aeroportul din Sibiu, în ultimele luni a provocat iritaţii în sânul celor de la Consiliul Judeţean Sibiu, insitiuţie care patronează aerogara de la ieşirea din oraş spre Sebeş.

Faptul vă pe aeroport c-am bate vântul în ultima vreme în loc să se audă sunetul motoarelor de avion, l-a determinat pe preşedintele CJ Martin Botesch să pună mai pe româneşte piciorul în prag în faţa conducerii aeroportului în care s-au pompat în ultimii ani peste 60 de milioane de euro.

„Nu putem să ne ocupăm noi de toate. Le-am transmis celor de acolo că trebuie să abordeze o strategie cprin care să atragem curse şi nu una de care să fugă companiile aflate pe piaţă. În consecinţă tarifele trebuie vertiginos micşorate. Consiliul de Administraţie al aeroportului trebuie să ne prezinte în perioada următoare strategia în acest sens” a spus Bottesch, în exclusivitate pentru ziarul nostru.

Dorinţă punsă în practică
Directorul aeroportului, Augustin Sava, a mărturisit că în cel mai scurt timp taxele de aeroport şi tarifele actuale vor fi micşorate. „Mureşul a scăzut mult tarifele, Clujul şi Timişoara la fel. O să venim şi noi cu tarife care să ducă la atragerea a noi companii” a spus acesta. Consiliul de Administraţie al aeroportului urmează să ratifice în cel mai scurt timp noile tarife, care vor fi consultate în prealabil şi de conducerea CJ.

Un prim efect va fi resimţit la charterele estivale spre Antalya, care vor costa mai puţin decât anul trecut. Scăderea tarifelor a dus şi la apariţia unui charter estival către Palma de Mallorca.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite