EXCLUSIV - Aeroportul Sibiu a cerut insolvenţa companiei Blue Air pentru datorii de milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

SC Blue Air Transport Aerian SA are o datorie de aproape 3 milioane de lei către aeroportul internaţional din Sibiu.

CITIŢI ŞI:

Aeroportul Sibiu rămâne fără curse în detrimentul Clujului şi Mureşului

Ceartă între directorii de la Aeroport şi Meteo pe Staţia Meteo a Sibiului

Aeroportul şi-a tras autobuz de 2,1 milioane de lei

Aerogara aflată în administrarea Consiliului Judeţean Sibiu, are de recuperat o datorie care este de aproape 1 milion de dolari de la unul din principalii operatori de zboruri de pe aeroport. Este vorba de compania Blue Air, cu care cei de la aeroportul Sibiu se află în conflict deschis, din cauza acestor datorii. Deja s-a depus în această lună în instanţă o cerere care ar putea să fie piatra de moară de gâtul falimentului celor de la Blue Air.

„Aeroportul Internaţional Sibiu a depus  la începutul lunii aprilie 2011 cerere de deschidere a procedurii insolvenţei, împotriva debitoarei  S.C. Blue Air Transport Aerian SA, la Tribunalul Bucureşti”, se arată într-o notificare oferită pentru Adevărul de Seara. Primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 16 august 2011.

„Creanta certă, lichidă şi exigibilă este în cuantum de 2.859.131,84  lei  la data de 26 aprilie 2011” spune Iuliana Opriţă, purtător de cuvânt la aeroportul internaţional Sibiu. 

Datorii din 2010

Interesant este că e vorba de datorii acumulate anul trecut în perioada  17 mai – 20 octombrie. Cei de la aeroport spun că au iniţiat numeroase concilieri transmise către Blue Air pentru debitele restante şi că s-a încercat şi soluţionarea  pe cale amiabilă a litigiului. „Ultimul proces verbal de conciliere directa a fost încheiat şi semnat de ambele parti în data de 20 octombrie 2010 , însă nu s-au respectat termenele de plată. Prin adresa 11226/24.11.2010 emisă de către Blue Air Transport Aerian , se confirmă, fără obiecţiuni, toate facturile din proces şi existenta soldului” se arată în cererea de insolvenţă depusă la Tribunalul Bucureşti.

Somaţii fără rezultate
Cei de la aeroport mai spun că au introdus la Tribunalul Sibiu somaţii de plată, pentru debitele restante. “La data de 10. 01.2011, s-au finalizat dosarele conexate a somaţiilor de plată de la Tribunalul Sibiu  şi s-a dispus somarea debitorului la plata creanţei reprezentând contravaloarea facturilor neîncasate.

Deoarece au fost vicii de procedură la comunicarea acestei oronanţe de plată cât şi la investirea acesteia cu formula executorie la Tribunalul Sibiu, nu a putut fii investită şi executată până în prezent, sens în care pentru a avea garanţia recuperarii debitului s-a depus şi cererea de insolvenţă la Bucureşti”, se mai arată în cererea depusă la Tribunalul din Bucureşti.


 „Trebuie să ne recuperăm aceste datorii şi am ales calea justiţiei pentru că nu s-a mai putut altfel”Augustin Sava, director aeroport Sibiu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite