EXCLUSIV - Sala Transilvania a devenit sala crâşmelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O a III-a terasă urmează să fie deschisă pe actualul amplasament al panourilor de baschet pentru streetball. CSU Sibiu a fost somat să mute panourile, dar Consiliul Judeţean promite că le va muta tot în zonă.

CITIŢI ŞI:

EXCLUSIV - Aeroportul Sibiu a cerut insolvenţa companiei Blue Air pentru datorii de milioane de lei

Ceea ce ar fi trebuit să fie un palat al sporturilor pentru sibieni, Sala Transilvania a devenit acum mai degrabă un palat al barurilor, puburilor şi teraselor. Construită la începutul anilor 90’ pentru a fi folosită în folosul sportului, cea mai modernă sală din sudul Ardealului este acum utilizată mai mult pentru organizarea de expoziţii şi de cei care au chef să meargă să bea o bere, sau să se tolănească la soare pe terasele apărute ca anexe lângă locaţie. De parcă nu erau îndeajuns trei baruri cu două terase, acum cei din consiliul de administraţie au decis să mai aprobe funcţionarea a încă unei terase pe domeniul ce aparţine Sălii Transilvania.

Numai că pentru a face loc acestei terase, trebuie date jos cele patru panouri de baschet montate în 2008 pentru promovarea baschetului în rândul copiilor. Zis şi făcut. Clubul CSU Sibiu a fost „sesizat” că trebuie să ia panorile din zonă. „E bătaie de joc. Să îi schimbe denumirea în sala de cârciumi. Am depus o sesizare la toate autorităţile. Era un spaţiu extraordinar, mai ales pentru copii” spune Mircea Vulc, director executiv la CSU Sibiu.

Se ascund în spatele legii
Victor Cornea, director la Sala Transilvania, spune că panourile au fost montate „doar pe vorbe” şi că în consecinţă nu au fost puse legal. „Noi ne-am dat doar acordul verbal. Le-am spus că spaţiul poate fi utilizat până când va fi închiriat. Noi trebuie să atragem venituri proprii pentru că suntem pe autofinanţare şi asta este o sursă de venit” spune Cornea, care a recunoscut că de când s-au montat panourile nu a trimis nici măcar o notificare către CSU pentru ca aceştia să facă o cerere pentru „intrarea în legalitate”. „Nu am obligaţia să îi anunţ” spune Cornea.

image

CJ-ul a aflat de la reporterii Adevărul de situaţie

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, instituţie care patronează Sala Transilvania a aflat de la Adevărul de Seară de intenţiile celor de la Sala Transilvania. „Nu daţi jos nici un panou. Eventual le mutaţi tot pe undeva pe acolo. În loc să sprijinim sportul vreţi să îl distrugem?” a tunat Ioan Banciu.

Directorul sălii spune că cel puţin două panouri trebuiesc mutate, pentru că acolo urmează să funcţioneze o terasă sezonieră după ce SC Florian Invest SRL a câştigat licitaţia pentru închirierea a 100 de metri, pentru următorii trei ani.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite