El a creat brandul Mitichi şi Feeric Fashion Show!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu câţiva ani Mitichi erau doi Mitică ce munceau cot la cot, iar Feeric Fashion Show era doar o idee, la o terasă în Piaţa Mică. Toate au prins contur în mintea lui Dumitru Preda.

CITEŞTE ŞI:

Ioana Dăncăneţ e ambasadorul Sibiului în faţa turiştilor care ne trec pragul (portret)

Ella-Maria Marin: „Sibiul este oraşul meu de vis”

Audrius Prakuraitis, lituanianul din baschetul sibian: „În Sibiu toată lumea este alături de CSU”

PROFIL
Născut: 5 martie 1982
Studii: Facultatea de Psihologie şi Educaţie Fizică
Familie: necăsătorit

Mitichi este astăzi unul dintre cele mai cunoscute branduri din lumea fotografiei şi a modei din Sibiu. Puţină lume ştie însă că totul a pornit de la nevoia de a promova nişte poşete, fără a „fura” fotografii de pe internet. Pentru că îi trebuiau fotografii cu anumite poşete pe care vroia să le promoveze, Dumitru Preda s-a apucat să le fotografieze chiar el. Habar n-avea că urma să devină poate cel mai cunoscut fotograf sibian de astăzi. „Prima fotografie am făcut-o acum mulţi ani, nu mă gândeam atunci la ce avea să urmeze. Însă prima fotografie profesionistă am făcut-o acum cinci, şase ani, când lucram în publicitate şi aveam nevoie de nişte imagini cu un anumit brand de poşete. Nu am găsit fotografii, nu am vrut să le iau de pe internet, aşa cum face toată lumea, şi m-am apucat să le fac chiar eu. După succesul primei fotografii profesionist făcute mi-am dat seama că asta vreau să fac şi pe drumul ăsta vreau să merg. Aşa a început totul”, spune astăzi Dumitru Preda.

Mitichi de la Mitică x 2

Puţină lume în Sibiu nu a auzit de Mitichi, de calendarele Mitichi, de fotomodele lui sau de Feeric Fashion Show. Dumitru Preda ne povesteşte cum a apărut acest brand. „Firma pe care o aveam acum câţiva ani avea un nume în engleză, care era foarte ok, mai ales că aveam foarte multe comenzi în străinătate. Era ceva mai complicat când trebuia să ne promovăm în Sibiu sau în ţară. Şi eu şi asociatul meu ne numim Dumitru şi toată lumea ne striga Mitică. Şi cum eram mai tot timpul împreună la muncă lumea a început să ne strige Miticii. Aşa am ajuns la Mitichi. Mi-a plăcut cum sună, este uşor de ţinut minte şi de recunoscut, poate fi uşor de găsit pe internet, deci era foarte bun pentru un brand” îşi aminteşte Dumitru Preda.

Feeric s-a născut la terasă

Feeric Fashion Show, desfăşurat acum două zile în Piaţa Mică, a fost evenimentul monden şi de fashion al anului în Sibiu. De la an la an acesta creşte în spectaculozitate şi impresionează prin profesionalism. Nu a fost însă nimic profesionist în modul în care acest show a luat naştere. “Stăteam în Piaţa Mică cu nişte priteni la terasă şi pierdeam după-amizile de vară. Vorbeam de câte lucruri mărunte se întâmplă, erau mini-concerte pe aici pe la terase, mici muzicieni la vară, chestii de genul. Şi m-am gândit atunci, cum ar fi dacă aş face o prezentare de modă aici?! Şi ziceam să să fie aşa, şi aşa, şi să aibă de toate, să fie un spectacol. Şi exact aşa am făcut-o apoi! Acum două zile chiar a fost un spectacol în adevăratul sens al cuvântului. A avut de toate aseară şi cred că a ieşit excelent până la urmă, exact cum am vrut” spune cu mândrie Dumitru Preda. În prezent Dumitru Preda lucrează la deja celebrul calendar Mitichi, cel pe anul 2011, care va fid at publicităţii în decembrie, în ediţie limitată.

Ce-i place:
Mă relaxează foarte mult filmele documentare, atât cele de pe Discovery Channel sau National Geographic cât şi cele pe care mi le cumpăr pe DVD, pentru o calitate mai bună a imaginii.

Ce nu-i place:

Mă enervează oamenii care aruncă hârtii pe stradă. Şi mă mai enervează lipsa de responsabilitate a oamenilor.

Întrebări şi răspunsuri:

Cum se potriveşte Sibiul cu moda?
Cred că se potriveşte perfect! Sibiul adună foarte multe culturi şi mentalităţi. Toate acestea orientate către o anumită direcţie, pot însemna foarte mult. Oamenii nu sunt cei mai exemplari din punct de vedere al stilului însă bunul gust este proverbial pentru sibieni.

Se îmbracă sibienii în ton cu moda?
Aici trebuie făcute nişte distincţii şi să ne uităm la generaţii. Încă avem amprenta comunismului şi o purtăm pe două generaţii. Dar dacă ne uităm la copii şi la cei tineri, se schimbă situaţia. Eu sunt tot timpul mirat de stilul copiilor de şcoală, sunt unici şi originali. 

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite