Două zile de ploi şi vijelii la Sibiu. ANM a emis cod galben pentru tot judeţul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cod galben de ploi şi vijelii pentru judeţul Sibiu şi alte 17 judeţe din jumătatea de vest a ţării, valabilă de vineri, ora 15.00, până sâmbătă, ora 20.00.

CITEŞTE ŞI:

Cursă Tarom deviată de furtună de la București la Sibiu

Pericol de inundaţii în tot judeţul Sibiu. Autorităţile au intervenit deja (FOTO)

Furtuna de la Mediaş, cea mai puternică din ultimii 11 ani

Conform acestei atenţionări, de vineri după-amiază şi până sâmbătă seara instabilitatea atmosferică va fi accentuată în regiunile din jumătatea de vest a ţării, unde vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat căderi de grindină. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi local 25-30 de litri pe metru pătrat şi izolat - în special în Banat şi Oltenia - 60-70 de litri pe metru pătrat.

În plus, în cea mai mare parte a Munteniei şi a Moldovei, precum şi în Dobrogea continentală, vremea va fi călduroasă, caniculară în orele după-amiezelor, când indicele de confort termic ITU va depăşi pragul critic de 80. În aceste regiuni temperaturile maxime vor atinge local 35 de grade şi izolat 36 - 37 de grade, se mai arată în textul avertizării.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite