Pericol de inundaţii în tot judeţul Sibiu. Autorităţile au intervenit deja (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două comisii speciale monitorizează permanent râurile Olt şi Târnava Mare, unde nivelul apelor a crescut cu peste 4 metri.

CITEŞTE ŞI:

VIDEO/FOTO Harta dezastrului din judeţul Botoşani!

Stare de urgenţă privind inundaţiile, în tot judeţul Sibiu

Subsolul Spitalului Judeţean Mediaş, inundat după furtuna

Dunărea a inundat orașul Hârșova

În localitatea Tălmaciu două străzi au fost inundate apa ajungând pe străzi la 15 centimetri adâncime. În plus, în satul aparţinător, Tâlmăcel, apa a lărgit albia râului cu aproape 3 metri şi ameninţă să inunde curţile oamenilor.

Trei localităţi braşovene au fost inundate. Vezi aici ce au distrus puhoaiele

Zilele trecute Garda de Intervenţie Miercurea Sibiului a acţionat pentru evacuarea apei din subsolul a cinci gospodării în  localitatea Miercurea Sibiului iar detaşamentul de Pompieri Sibiu a intervenit pentru evacuarea apei din hala firmei SC Mainetti SRL, localitatea Şura Mică, datorită infiltraţiilor din pănza freatică.

image

Şi asta nu este tot. Din cauza revărsării albiei râului Târnava au fost inundate următoarele localităţi: Alma 20 mp teren agricol; Axente Sever 5000 mp grădini; Bazna-Boian 15 ha teren agricol; Târnava 10 ha teren agricol; Hoghilag 4 ha  teren agricol.



Urgenţă la Prefectură

În urma debitelor foarte crescute pe apele din judeţul Sibiu, prefectul Constantin Trihenea a convocat o şedinţă extraordinară a Comitetului pentru situaţii de urgenţă. În cadrul şedinţei prefectul a dispus formarea a două grupuri de lucru ce vor analiza, soluţiile ce se impun pentru prevenirea efectelor inundaţiilor. Astfel, două echipe conduse de subprefecţii Rareş Macrea şi Daniela Pavel, se vor deplasa în două zone ale judeţului, unde, în următoarele zile, ploile pot provoca inundaţii. Echipa condusă de subprefectul Macrea va analiza pe teren soluţiile ce se impun în cazul creşterii alarmante a cotelor apelor râului Târnava Mare.

image
image

O altă echipă pe Târnava

 Cealaltă echipă, condusă de subprefectul Daniela Pavel, se va deplasa pe cursul Oltului superior, unde vor analiza cu primarii localităţilor din zonă soluţiile ce se impun, în urma ploilor prelungite din ultimul timp. Meteorologii au anunţat ploi, în zilele următoare, în aproape tot judeţul Sibiu. Debitele râurilor Olt şi Târnava Mare au cunoscut deja creşteri însemnate.



Primarul Mediaşului dă asigurări


„Din cauza ploilor torenţiale de sâmbătă noaptea în amonte de Vânători s-a produs un val de viitură, totodată s-a instituit codul portocaliu motiv pentru care am convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă. De ieri dimineaţă monitorizăm permanent râul Târnava, vârful de viitură fiind atins astăzi la ora 12.00 când s-a înregistrat un nivel de 4,70 m. Nivelul apei  deja s-a stabilizat şi începe să scadă, practic nu mai este nici un pericol. În momentul de faţă S. C. Apa Târnavei Mari S.A.,  Apele Române, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă sunt mobilizaţi pentru a pompa apa din cartierele situate în vecinătatea râului Târnava ţinând cont că şiberele au fost închise. Recomandăm cetăţenilor municipiului Mediaş ca în această săptămână să limiteze consumul de apă având în vedere aşa cum am spus anterior că sistemul de evacuare a apei din canalizare în râul Târnava a fost închis, “ a declarat primarul Teodor Neamţu.

image
image

Ieri, detaşamentul de Pompieri Mediaş  a intervenit în municipiul Mediaş pe străzile Sălciilor şi Malului, cu două autospeciale pentru deversarea apei din reţeaua de canalizare a oraşului în râul Târnava, datorită nivelului crescut al răului Târnava.

image

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite