Doi dintre membrii clanului Lenis, implicaţi într-un scandal la Alba. Aceştia au încălcat condiţiile eliberării sub control judiciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorin Burnete şi Marian Ghizăşan au fost implicaţi ieri într-un scandal în Alba Iulia, în care cel cu care s-au certat a folosit un pistol cu bile. Burnete i-a lovit acestuia maşina cu piciorul, şi este cercetat pentru distrugere. Poliţia va propune Parchetului înlocuirea eliberării sub control judiciar în cazul celor doi cu arestarea preventivă.

CITIŢI ŞI:

Clanul Lenis în boxa acuzaţilor la Sibiu

Sibienii din clanul Lenis, eliberaţi din prea multe amânări

Scandalul a avut loc ieri în apropierea Clubului Tineretului din Alba Iulia. Cei doi sibieni se aflau la Alba pentru că aveau termen în dosarul în care sunt cercetaţi, alături de mai mulţi inculpaţi, pentru iniţiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup.

Scandalul a pornit, se pare, de la un loc de parcare, iar în timpul disputei bărbatul cu care sibienii au intrat în conflict a tras cu un pistol cu bile în direcţia acestora. Tot în timpul conflictului, Sorin Burnete a lovit cu piciorul maşina tânărului din Alba.

După scandal, toţi cei implicaţi au părăsit locul evenimentului, fiind identificaţi ulterior de poliţişti.

Burnete s-a ales cu dosar penal pentru distrugere, însă cei doi trebuie să dea acum socoteală în faţa magistraţilor pentru că, pe perioada eliberării condiţionate, nu aveau voie să ia legătura unul cu altul.

Poliţiştii vor propune instanţei reîncarcerarea acestora.

“În ceea ce priveşte faptul că nu au respectat condiţiile eliberării, vom informa Parchetul cu propunere de ridicare a acestei măsuri şi înlocuirea ei cu arestarea preventivă”, a declarat pentru Adevărul Luciana Balteş, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

“Clanul Lenis” este cea mai mare grupare de crimă organizată destructurată în ultimii ani la Sibiu.

"În fapt se reţine că, începând cu anul 2007 şi până în prezent, mai multe persoane rămase în libertate după destructurarea unor grupuri infracţionale organizate, ex. gruparea TÂMPLARU şi/sau liberate din penitenciar după executarea unor pedepse privative de libertate, precum şi alte persoane cunoscute ca făcând parte din “lumea interlopă” din Mun. Sibiu, ex. gruparea constituită în zona barului „LENIS”, s-au unit într-o singură grupare de dimensiuni foarte mari (aproximativ 40-50 pers.), care şi-a propus ca scop obţinerea supremaţiei în cadrul cluburilor de noapte, barurilor şi sălilor de jocuri de noroc din Sibiu, scop pentru realizarea căruia membrii grupării au săvârşit o multitudine de fapte antisociale, cu violenţă, creând în mod deliberat, un sentiment pronunţat de teamă, chiar teroare în rândul patronilor cluburilor, barurilor şi sălilor de jocuri de noroc, clienţilor acestora şi agenţilor de pază ai acestor societăţi. Atingerea acestui obiectiv, avea ca şi scop final obţinerea prin şantaj, în mod mascat, de importante sume de bani cu titlu de taxă de protecţie şi chiar săvârşirea de tâlhării, a căror sesizare nu era făcută de persoanele vătămate din cauza sentimentului de teamă indus acestora, uneori persoanele vătămate fiind determinate să-şi retragă plângerile depuse sau să îşi modifice declaraţiile din acelaşi motiv", se arată într-un comunicat al DIICOT din luna iunie a anului 2009.

Potrivit documentului citat, "o caracteristică a acestei grupări, este faptul că este dinamică, atât în ceea ce priveşte membrii acesteia – care sunt reînnoiţi prin atragere de noi persoane şi eliminarea celor care fac opoziţie sau atentează la poziţia liderilor, cât şi în ceea ce priveşte infracţiunile săvârşite, care este într-o continuă diversificare (extindere), funcţie de oportunităţile obţinerii de venituri şi realităţile sociale, ex. recuperări de credite prin violenţă, înşelăciuni prin fraudarea jocurilor de noroc şi a firmelor de leasing, furturi auto, etc. Această grupare este concret structurată şi cunoscută în mun. Sibiu şi localităţile din judeţ (Şelimbăr, Cisnădie, Avrig, Sălişte), membrii ei fiind foarte agresivi şi săvârşind fapte de o violenţă extremă. Starea de teroare indusă martorilor şi părţilor vătămate, este reliefată şi de numeroasele apeluri efectuate de cetăţeni la serviciul 112 – apeluri de urgenţă".

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite