Clanul Lenis în boxa acuzațiilor la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

La mijlocul săptămânii începe la Tribunalul Sibiu procesului grupări de interlopi Lenis. Instanţa va începe judecarea cazului în 3 martie, în dosar fiind trimise în judecată 30 de persoane, dintre care 14 în stare de arest preventiv.

Dosarul Lenis a fost strămutat la Sibiu după ce Tribunalul Alba și-a declinat competența. Cazul a ieşit la iveală vara trecută, iar gruparea întemeiată pe rămâșițele clanului Tâmplaru a fost anihilată după descinderile DIICOT la Sibiu, în iunie 2009.

Gruparea este descrisă de procurorii DIICOT ca una de o violenţă extremă. Capetele de acuzare din rechizitoriul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciu Teritorial Alba cuprind inițierea, constituirea, aderare și sprijinirea unui grup infracțional organizat, lovire și alte violențe, vătămarea corporala, lipsirea de libertate, violarea de domiciliu, amenințarea, santajul, tâlhăria, distrugerea, ultrajul contra bunelor moravuri, precum și folosirea și deținerea fără drept de arme de foc și a muniției aferente.

Cel mai mare dosar de la Sibiu

Acesta este cel mai mare dosar de crimă organizată lucrat și finalizat de la Sibiu de polițiștii de la Crimă Organizată. „Am început să lucrăm la acest dosar în octombrie 2008 şi a fost o muncă de Sisif, în condiţiile în care banii au fost foarte puţini şi dotarea slabă. E cel mai mare şi complet dosar instrumentat la nivelul serviciului din 2003 până acum", subcomisarul Sebastian Veştemeanu, şeful Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Sibiu.

Sute de mii de euro din șantaje

Infractorii au obţinut peste 180.000 de euro din răscumpările plătite de două familii de oameni de afaceri pentru copiii lor, răpiţi. Procurorii DIICOT şi poliţiştii de la crimă organizată au găsit la percheziţii zeci de mii de euro şi peste 60 de săbii, bâte şi cuţite. Liderii grupării Marius Crăciun (24 de ani), Lucian Toma (30 de ani) şi Onoriu Raica (42 de ani) şi acoliţii lui sunt cunoscuţi şi ca gruparea de la Night Club Lenis, unde în 2008, a în urma unui scandal, clubul a fost incendiat cu un cocktail Molotov. Deşi nu a mai fost deschis, gruparea a continuat să se adune acolo ca să pună la cale loviturile. Pentru infracţiunile comise interlopii pot primi pedepse cuprinse între 5 şi 20 de ani.

Subcomisar Sebastian Veștemean: „Zilnic erau bătăi, scandaluri, înjunghieri. Lumea îşi închipuie că Sibiul este un oraş liniştit" 

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite