Sibienii din clanul Lenis, eliberaţi din prea multe amânări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Membrii Clanului Lenis au fost eliberaţi luni
Membrii Clanului Lenis au fost eliberaţi luni

Membrii Clanului Lenis, eliberaţi luni de Curtea de Apel Alba, printr-o decizie definitivă, au fost încarceraţi prea mult, fără a fi judecaţi. Aceasta este părerea  reprezentanţilor Curtii de Apel.


Din primăvară, dosarul s-a tot plimbat între instanţe. Nici Tribunalul Sibiu şi nici cel de la Alba nu se considerau competente pentru soluţionarea dosarului şi timp de aproape cinci luni dosarul Clanului Lenis s-a plimbat de la Alba la Sibiu.

Asta deşi procurorii au sesizat, încă din luna mai, faptul că Tribunalul Alba Iulia are competenţă pentru soluţionarea dosarului.

În final, dosarul a ajuns la Curtea de Apel Alba care a decis că Tribunalul Alba este competent să judece Clanul Lenis.
Dar timpul acesta s-a scurs în favoarea infractorilor. Ei nu pot fi arestaţi preventiv la nesfârşit, aşa că luni, Curtea i-a eliberat sub control judiciar.

„Tot acest incident, care a ţinut în loc derularea procesului, nu s-a produs din vina inculpaţilor şi probabil că acesta este unul dintre considerentele care au stat la baza eliberării”, spune Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba. Motivarea completă însă a judecătorilor este încă în curs de redactare.

Cei 13 membrii ai temutei grupări Lenis au fost închişi, mai bine de un an, pentru peste 100 de infracţiuni cu violenţă comise, inclusiv tentative de omor şi răpiri.

La doar două zile de la eliberare, Sorin Burnete, unul dintre cei eliberaţi a fost implicat într-un scandal, petrecut la o sală de sport din Sibiu, iar Burnete a ajuns la spital.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite