Delegaţii din cadrul Parlamentului Bavarez în vizită la primăria Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Klaus Iohannis a primit vineri, 17 iunie o delegaţie din cadrul fracţiunii Uniunii Social-Creştine din Parlamentul Bavariei. Delegaţia a fost alcătuită din membrii ai grupului de lucru pe tema expatriaţilor.

CITIŢI ŞI:

Vizite importante din Austria,Germania şi Polonia la Sibiu

Iohannis: „Reorganizarea administrativă a României este de campanie electorală”

VIDEO Klaus Iohannis a scos bicicleta la plimbare şi a testat noile piste din Sibiu (GALERIE FOTO)

Delegaţia a fost condusă de preşedintele grupului de lucru, doamna Christa Matschl , printre membrii delegaţiei numărându-se şi fostul Prim-ministru al Bavariei, dr. Günther Beckstein. Parlamentarii bavarezi au fost însoţiţi de dr. Bernd Fabritius, Preşedintele Asociaţiei Saşilor Transilvăneni din Germania. În cadrul întâlnirii au fost abordate subiecte ce privesc minoritatea germană din România, plecarea saşilor după 1989, reîntoarcerea acestora şi învăţământul în limba germană.

Membrii delegaţiei s-au arătat foarte interesaţi de situaţia economică a Sibiului, modul în care este asigurată finanţarea publică locală, efectele anului în care Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană şi strategia de dezvoltare a oraşului. Primarul Klaus Iohannis a discutat împreună cu distinşii oaspeţi şi despre dezvoltarea infrastructurii şi pe tema aderării României la spaţiul Schengen.

„Pe lângă temele de discuţie care au alcătuit obiectul acestei vizite, m-a bucurat faptul că delegaţia germană şi-a manifestat de asemenea interesul pentru locaţia turistică Sibiu. Acest lucru vine să ateste încă o dată că Sibiul este bine cunoscut din acest punct de vedere peste hotare.” a declarat primarul Klaus Iohannis.

Delegaţia din Bavaria a avut de asemenea întâlniri cu Subsecretarul de Stat în Departamentul pentru Relaţii Interetnice, Helge Fleischer, cu Preşedintele Organizaţiei Regionale Transilvania a FDGR, dr. Paul Jürgen Porr şi cu Episcopul Bisericii Evanghelice CA din România, Reinhart Guib.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite