VIDEO Klaus Iohannis a scos bicicleta la plimbare şi a testat noile piste din Sibiu (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis şi-a scos bicicleta şi a testat noile piste din Sibiu
Klaus Iohannis şi-a scos bicicleta şi a testat noile piste din Sibiu

Primarul Sibiului a vrut să vadă pe piele lui cum se circulă în Sibiu pe noile piste de biciclete, recent relizate. A parcurs aproape trei kilometri şi s-a declarat mulţumit.

CLICK AICI PENTRU O GALERIE FOTO CU PRIMARUL SIBIULUI LA PLIMBARE CU BICICLETA

CITEŞTE ŞI:

Cartierele Sibiului legate prin piste de biciclete pe tronsoane de zeci de kilometri, ca în Europa de Vest

2011 este anul investiţiilor importante în Sibiu

”Cine vrea să încerce, să poftească. Acum cred că avem piste pentru biciclişti care sunt şi fezabile, sunt multe şi îi încurajez pe sibieni să folosească bicicleta şi când merg la serviciu şi când merg în oraş, la cumpărături, la distracţie, dar şi când merg la şcoală. Acum am încheiat prima parte din prima etapă pentru aceste piste speciale. Continuăm, este, probabil, un proiect care nu se va opri niciodată. Totdeauna mai găsim o zonă unde trebuie marcată o zonă specială. Dacă aţi observat, la început, după ce am marcat primii kilometri, nu au prea fost biciclişti. Acum sunt mai mulţi”, a spus Johannis la finalul plimbării.



Primarul Sibiului a mai declarat că îşi doreşte ca bicicliştii sibieni să nu mai folosească trotuarele şi să utilizeze pistele, acolo unde ele există. ”Încă mai sunt biciclişti care nu ştiu ce e cu aceste piste portocalii şi circulă pe trotuar, ceea ce e total greşit şi trebuie să descurajăm această atitudine. Trotuarul este pentru pietoni, pista de biciclete pentru biciclişti şi carosabilul pentru automobilişti şi ceilalţi participanţi. Iar acolo unde nu este pistă, bicicliştii vor circula pe carosabil împreună cu ceilalţi participanţi la traficul cu roţi”.

Klaus Iohannis şi-a scos bicicleta şi a testat noile piste din Sibiu



Cât priveşte faptul că pistele au fost realizate ocupând o mică parte din carosabil, Klaus Iohannis spune că nu sunt probleme şi că, atâta timp cât se resăpectă regulile de circulaţie, nu sunt probleme.

Klaus Iohannis şi-a scos bicicleta şi a testat noile piste din Sibiu



”Mă simt în siguranţă întotdeauna pe bicicletă. Dar acum, mai mult. Automobiliştii respectă pistele marcate, nu mi se pare niciun fel de problemă. Eu, de obicei, văd oraşul din spatele volanului şi văd cum se mişcă ceilalţi participanţi la trafic.

Klaus Iohannis şi-a scos bicicleta şi a testat noile piste din Sibiu


Sibienii au la dispoziţie în acest moment peste 30 de kilometri de piste pentru biciclete.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite