Dan Puric "visează" în Centrul Istoric la FITS, în Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu lasă astăzi în plan secund spectacolele de teatru în stradă şi concertele din Piaţa Mare pentru o serie de evenimente culturale de înaltă ţinută.

CITIŢI ŞI:

VIDEO – Zeci de mii de sibieni la concertul Holograf de la startul Festivalului Internaţional de Teatru (GALERIE FOTO)

VIDEO - Pietoni în aer pe desupra Centrului Istoric la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu

În plină criză Primăria lui Iohannis măreşte salariile la 150 de angajaţi, în Sibiu

Mari personalităţi culturale ale ţării şi ale Europei se află astăzi la Sibiu. Până la această oră au ieşit la rampă au fost două dintre cele mai mari personalităţi europene ale teatrului contemporan: regizorul Eugenio Barba şi critical George Banu. Cei doi au luat parte, de la ora 11.30, la lansarea “Pământ de cenuşă şi diamant. Ucenicia mea în Polonia urmată de 26 de scrisori de la Jerzy Grotowski către Eugenio Barba”, volum apărut anul acesta la Editura Ideea Europeană în Bucureşti. De la ora 15.30 a sosit rândul unei alte mari personalităţi cultural a României să iasă în faţă la Sibiu. Poetul şi scriitorul Mircea Cărtărescu, poate cel mai mare scriitor roman contemporan, a susţinut o conferinţă specială la Centrul Cultural Habitus din Piaţa Mică.

Flăcări în Piaţa Mare

De la ora 21.00 va începe la Casa de Cultură a Sindicatelor spectacolul “Vis”, un show unic, gândit şi interpretat de Dan Puric. Spectacolul se situaează între pantomimă, teatru-dans şi teatru-gest şi a fost prezentat în Franţa, Marea Britanie, Austria, Germania, Coreea de Nord, Republica Moldova şi alte ţări ale lumii. Seara nu se încheie însă aici ci continuă cu un spectacol de stradă foarte spectaculos: tot centrul istoric al Sibiului va lua foc! De la ora 23.00 începe pe Bulevardul Nicolae Bălcescu şi continuă în Piaţa Mare spectacolul francezilor de la Transe Express – “Tobele de foc”. Mâine nu rataţi la Casa de Cultură a Sindicatelor, de la ora 21.00, spectacolul de dans “Amintiri”, al Kibbutz Contemporary Dance Company din Israel.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite