În plină criză Primăria lui Iohannis măreşte salariile la 150 de angajaţi, în Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 150 de angajati din cadrul primăriei municipiului Sibiu vor avea salarii mai mari de luna viitoare. Campionul majorării salariale este secretarul Dorin Nistor, care va băga în buzunar cu peste 1300 de lei în plus.

CITIŢI ŞI:

O tânără din Sibiu a fost ucisă de iubit cu 25 de lovituri de cuţit (FOTOGALERIE)

Constructorul, vinovat de fisurile de la terminalul de 60.000.000 de euro de la aeroport

Constructor obligat să refacă o investiţie de 19 milioane de euro pentru că a greşit asflatul pe drumul Sibiu - Braşov

Aleşii locali sfidează criza: Au aprobat cumpărarea unui autocar de 120.000 de euro

Într-o perioadă în care executivul strigă în gura mare că trebuie reduse la maxim cheltuielile în sistemul bugetar şi că sunt excluse din capul locuri măriri de salariu sau acordarea de prime şi alte tipuri de stimulente angajaţilor de la stat, la primăria Sibiu, toate aceste lucruri par să fie ignorate.
Consiliul Local al municipiului Sibiu, a aprobat în şedinţa ordinară de vineri de la amiază, un proiect de hotărâre prin care funcţionarii din Primărie vor beneficia de acordarea de suplimente salariale. Reprezentanţii municipalităţii spun că este vorba de fapt de o reglementare în baza legii 330 şi că şi alte autorităţi locale publice, cum ar fi cele din Cluj Napoca, Oradea, Timişoara sau Zalău au aplicat metoda de acordare a suplimentelor salariale. Primarul Iohannis a fost pentru această acordare de suplimente la salarii. „Când a apărut legea salarizării unice a apărut o problemă, în sensul că unele salarii scădeau mult, iar Guvernul a decis atunci că nimeni nu va câștiga mai puțin decât în decembrie 2009. Tocmai din această cauză proiectul va fi aprobat. Este perfect normal ca angajaților cărora le scad salariile să le fie acordate aceste suplimente” a punctat Iohannis.
TOP Bugetari: Mitropolitul Ardealului are salariu de peste 22.000 de lei lunar
Majorări de la 4 lei la 1345 de lei
De reglementarea salarială vor beneficia un număr de 143 de funcţionari, din totalul de 191 câţi sunt acum la primăria Sibiu. Majorarea cea mai mică este de 4 lei, în cazul referenţilor asistenţi şi ajunge la 1345 de lei cum este în cazul secretarului primăriei, Dorin Nistor. Directorii serviciilor din primărie primesc 641 de lei în plus la salariu, în timp ce adjuncţii lor primesc „doar” 597 de lei. Şefii de birou vor avea chenzină mai mare cu 534 de lei, iar inspectorii de la serviciile subordonate primesc şi ei un supliment de 427 de lei. Referenţii superiori de specialitate primesc şi ei 627 de lei în plus începând din luna iunie. Şi salariul arhitectului şef creşte cu aproape 670 de lei. Primarul Iohanis şi cei doi viceprimari nu primesc niciun leu, asta pentru că salariile lor nu au scăzut de la 1 ianuarie, ca în cazul celor 143 de angajaţi ai administraţiei locale.
Mitropolitul cu salariu 5.000 € pe lună spune că a făcut donaţii din banii câştigaţi
Prefectul atacă
Constantin Trihenea a sărit ca ars când a auzit că municipalitatea acordă aceste stimulente. Prefectul vrea control la administraţia locală. „Nu cred că este oportun să fie majorate salariile prin această modalitate. Vom analiza cu miniuţiozitate hotărârea şi o vom ataca-o în contencios dacă nu este în regulă” a spus Trihenea.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite