Aleşii locali sfidează criza: Au aprobat cumpărarea unui autocar SH de 120.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În plină criză, consilierii locali iau măsuri aberante. În urmă cu o oră, la şedinţa de Consiliu Local, s-a aprobat achiziţionarea unui autocar second-hand, în valoare de 120.000 de euro, pentru Teatrul Dramatic "Fani Tardini".

„În vederea asigurării transportului în alte oraşe pentru prezentarea de spectacole se propune achiziţia unui autocar rulat pentru care soluţia de finanţare a fost aprobată în urmatoarele conditţii: valoarea totală 504.000  ron (valoarea maximă contract). Capacităţi: lungime-12m, număr locuri-45 locuri, capacitate cilindrică: max 13.000cm, consum carburant: max 28 l/100km, motor cu aprindere prin compresie,  6 cilindri, EURO 3”, se arată în expunerea de motive. 

Proiectul de hotărâre a stârnit reacţii contradictorii rândul consilierilor locali: „Credeţi că este momentul să se dea 120.000 de euro pentru un autocar  Euro 3, care consumă foarte mult combustibil şi este second hand? Nu s-a dat 5.000 de euro pentru nişte copii necăjiţi şi puteţi da 120.000 de euro pentru un autocar?”, a  întrebat consilierul Florin Gasparotti.

 „Nu au nicio vină cei de la Teatrul Dramatic că, anul trecut la o manifestaţie din Franţa (Pessac), nenorocitul de autocar a luat foc. Nu putem să-i lăsăm fără autocar. Au nevoie să meargă la festivaluri în ţară şi străinătate, nu poate să onoreze invitaţiile. E inacceptabil”, a replicat consilierul Mircea Răzvan Cristea. 

„Am luat ce este mai ieftin. Noi nu ţinem la acest autocar. Nu e afacerea lui Vlad Vasiliu sau a altcuiva. Vrem un autocar care să satisfacă nevoia noastră”, a declarat directorul Teatrului Dramatic, Vlad Vasiliu.

În legătură cu decizia CL, precizăm că Teatrul Gulliver solicită cumpărarea unui autocar de aproape cinci ani fără vreun rezultat. Asta in ciuda faptului că teatrul de papuşi are mult mai multe invitaţii din străinătate pentru a participa la festivaluri şi reprezentaţii teatrale.

Decizia este cu atât mai aberantă cu cât, tot în cadrul aceleiaşi şedinţe, s-a respins un proiect al Fundaţiei “Familia”, finanţare europeană 55.985 euro, din care contribuţia Primăriei era de 5.745 euro, reprezentând 10,26%  din cheltuielile eligibile. Grupul ţintă era format din 30 de copii şi tineri cu vârsta între 7-24 ani, victime ale violenţei în familie.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite