Curăţenie generală la cea mai mare arenă de schi din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările la cea mai nouă staţiune de schi din România „Arena Platoş - Poiana Poplacii”, situată la 1 km înaintea staţiunii Păltiniş, au intrat pe ultima sută de metri. Pârtiile complexului vor fi deschise schiorilor la jumătatea lunii decembrie.

CITIŢI ŞI:

Începe construcţia pârtiei de schi de la Jina

Pârtii austriece în munţii Cindrel: Arena Păltiniş Ski and Snowboard Resort

Noul Ice Hotel de la Bâlea Lac, ocupat şi de Crăciun şi de Revelion

Dar până atunci a avut loc o curăţenie generală, în urma căreia pădurea ce înconjoară pârtiile a fost făcută lună. Copiii din clasa a 4-a a şcolii generale numărul 2, împreună cu doamna învăţătoare Elke Dengel, au lucrat câteva ore bune, curăţând o bună parte din platoul pe care sunt amplasate pârtiile de schi. După circa patru ore de lucru, copiii au adunat peste 50 de saci de gunoi.

Drept răsplată, toţi cei 31 de copii vor schia gratuit timp de o zi, la iarnă, când vor veni timp de o săptămână în tabăra. „Copiii au făcut un gest foarte frumos, şi le mulţumim. Pe lângă curăţenie, au putut să vadă şi cum se construieşte o staţiune de schi. Pe viitor, vrem să organizăm tabere de schi pentru toţi copiii din toate şcolile sibiene”, spune Sigrid Freinademetz, unul din oamenii din spatele proiectului Arena Platoş. Pentru cei mici, întreg sezonul vor exista reduceri la transportul pe cablu.. Iar după modelul austriac, vom organiza de-a lungul sezonului mai multe „Zile de Schi”. Fiecare clasă va putea veni să schieze o zi în acest complex la un preţ promoţional de 25 de lei pentru urcări nelimitate”, mai spune Sigrid Freinademetz.

Copiii au fost transportaţi la Arena Platoş din Păltiniş cu sprijinul Tursib. În timpul sezonului turistic, Tursib va înfiinţa o staţie de autobuz în dreptul noii staţiuni Arena Platoş. Schibus-ul va aduce astfel sibienii din centru până la baza pârtiilor.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite