Începe construcţia pârtiei de schi de la Jina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Până acum sibienii puteau schia la Păltiniş şi Gura Râului
Până acum sibienii puteau schia la Păltiniş şi Gura Râului

Licitaţia de atribuire a lucrărilor este în curs, fiind refăcută după ce a fost contestată în prima fază.

Proiectul „Amenajarea domeniului schiabil în comuna Jina, arealul turistic Mărginimea Sibiului” a fost semnat oficial la sediul ADR centru la începutul lunii mai. Proiectul prevede amenajarea în zonă a unei pârtii de schi de aproximativ 700 de metri lungime, ce va avea şi instalaţie de transport pe cablu, instalaţie de zăpadă artificală, maşină de nivelat zăpada, precum şi un drum de acces pe pârtie modernizat. Săptămâna aceasta primăria Jina relansat licitaţia privind atribuirea lucrărilor la noua pârtie.

„Este vorba despre acelaşi proiect numai că am fost nevoiţi să facem din nou licitaţia deoarece a fost o eroare în prima fază şi a fost o contestaţie. Proiectul însă nu se schimbă cu nimic şi nici durata lui de implementare”, a declarat Iancu Beschiu, primarul comunei Jina. Implementarea acestui proiect este prevăzută pe o perioadă de 29 luni şi un buget în valoare totală de peste 11,9 milioane lei, din care peste 6 milioane lei o reprezintă finanţarea nerambursabilă acordată. La finalul acestui proiect beneficiarul estimează creşterea numărului de pensiuni în zonă de la 49 la 59 şi cu 50% a numărului de turişti în zonă. Primarul comunei Jina estimează că lucrările la amenajarea pârtiei ar putea începe în primăvara anului viitor  şi că în iarna anului 2011 – 2012 deja s-ar putea schia în zonă.

Până la implementarea proiectului de la Jina sibienii şi turiştii vor putea schia pe noua pârtie de la Păltiniş, preconziată a se deschide la întâi decembrie. Păltiniş Arena Resort va pune la dispoziţie iubitorilor sporturilor de iarnă cinci pârtii de schi, snow park, cafenea, restaurant, teleschi şi 300 locuri de parcare.
Încep lucrările la pârtia de la Jina
După ce a fost amânat câteva luni din cauza unui licitaţii contestate, proiectul privind amenajarea unui domeniu schiabil în comuna sibiană Jina a fost reluat săptămâna aceasta. Investiţia se ridică la 11,9 milioane de lei pe următorii doi ani şi jumătate.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite