Cresc cheltuielite la sala de conferinţe de la Consiliului Judeţean în valoare de 1.600.000 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilul Judeţean îşi trage o sală de conferinţe la care cheltuielile au sărit calul cu aproximativ 200.000 de lei faţă de proiectul iniţial. Majorarea de fonduri a fost redusă de la 600.000 la 200.000 de lei după ce consilierii au făcut scandal.

CITIŢI ŞI:

„Grevă de catifea“, la Braşov

Grevă generală la AJOFM şi Consiliul Judeţean Sibiu

Daniel Fliter e principalul suspect al crimei în care o sibiancă a fost înjunghiată cu 25 de lovituri de cuțit

O fată de 16 ani a intrat în bazinul de la Bazna şi a făcut stop cardiorespirator

Ca să nu mai stea înghesuiţi ca sardelele în actuala sală de conferinţe şi în birouri ce aduc aminte de Epoca de Aur, mai marii Consiliului Judeţean Sibiu au alocat anul trecut fonduri pentru amenajarea unui corp de clădire nou, situat chiar lângă imobilul în care instituţia îşi desfăşoară actualmente activitatea. Cum lucrările au început de ceva vreme şi sunt în toi, apropiindu-se de faza finală, CJ-ul s-a trezit acum că ar mai fi nevoie de nişte modificări, care implicit ar fi dus la majorarea costurilor de la aproximativ 1,4 milioane de lei la 2,1 milioane lei. Iniţiatorul proiectului, vicepreşedintele Ioan Banciu a justificat în proiect majorările de preţuri, prin folosirea unor materiale şi realizarea de finisaje mai de calitate decât cele prevăzute iniţial. Până la urmă costurile cresc doar până la 1,6 milioane de lei, iar diferenţa de 200.000 de lei va fi „topită” pentru ca pardoseala din interior să fie prevăzută cu parchet stratificat de calitate superioară. În fine, pentru că sala este construită în zona monumentelor istorice, amplasamentul postului de transformare de energie electrică a trebuit să fie mutat şi amenajat în concordanţă cu arhitectura zonei. „Sunt cheltuieli care nu pot fi reduse. Aceste lucrări suplimentare sunt foarte importante” a explicat consilierilor judeţeni însuşi preşedintele CJ Sibiu, Martin Bottesch.
Daniel Fliter e principalul suspect al crimei în care o sibiancă a fost înjunghiată cu 25 de lovituri de cuțit
Consilierii au făcut gură
O parte din consilierii judeţeni au făcut scandal la şedinţa ordinară în care acest proiect de actualizare a cheltuielilor la obiectivul „sală  de conferinţe” a fost aprobat. ”Nu e posibil să dăm bani pe tot felul de cheltuieli care nu sunt necesare. Nu este nici momentul şi nici cazul să se arunce cu banii aiurea în stânga şi în dreapta, în loc ca aceste fonduri să fie folosite pentru investiţii mult mai importante şi mai urgente” a tunat consilierul Corneliu Bucur, în momentul în care s-a ajuns la vot pentru proiectul cu pricina.
În plină criză Primăria lui Iohannis măreşte salariile la 150 de angajaţi, în Sibiu
Vroiau piatră de munte
Sub presiunea consilierilor, proiectul a fost modificat şi aprobat. Până la urmă s-a renuţat la cheltuirea de bani pentru efectuarea de placări la holurile interioare cu piatră naturală în loc de granit, şi la finisajul la interior al sălii de conferinţe, precum şi tavanul acesteia care urmau să fie realizate cu panouri fonoabsorbante în loc de zugrăveli lavabile.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite