Costurile drumului Sibiu – Agnita cresc cu 30.000.000 de lei, adică dublu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea CJ e deranjată de problemele apărute, dar aruncă vina pe intemperiile naturii.Consiliul Judeţean va scoate din bugetul propriu cel puţin 7.000.000 de lei pentru reabilitatrea porţiunii de 6,1 km din Dealul Dăii.

CITIŢI ŞI:

Zeci de probleme de remediat la aeroportul de 60.000.000 de euro din Sibiu

Transmixt-ul lui Carabulea scumpeşte biletele la cursele din judeţul Sibiu

200.000 de sibieni au rămas fără apă la robinete

Proverbul românesc cum că „socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg” se potriveşte ca o mănuşă în cazul reabilitării şi modernizării drumului judeţean 106, Sibiu – Agnita. Lucrările care sunt făcute de consorţiul de firme locale Contram, DPC, CON-A şi Sinecon, au fost adjudecate prin licitaţie publică la valoarea de 30,2 milioane de lei, fără TVA, dar până la urmă vor ajunge cel mai probabil să aibă o valoare mai mult decât dublă.
Asta pentru că proiectanţii au „uitat” de problemele existente în dealul Dăii, pe o porţiune de aproximativ 6,1 kilometri, acolo unde în ultimii ani pământul a început să o ia serios la vale. Eroarea de proiectare a adus acum Consiliul Judeţean în ingrata postură de a se scormoni de bani pentru a rezolva problema de la faţa locului. Aşa se face că mâine, consilierii judeţeni vor trebui să aprobe un proiect prin care costurile totale de reabilitare de la DJ 106 vor fi majorate conform calculelor reieşite din raportul de expertiză făcut de firma Betarmex SRL, cu 25.000.000 de lei, fără TVA. „Pe parcursul lucrărilor de modernizare, pe tronsonul de drum cuprins între km 4+400 – km 10+500 s-au constatat multiple degradări care indică o instabilitate a terenului în zona corpului drumului. În urma studierii amplasamentului, au fost evidențiate multiple cedări ale fundației drumului, brudușiri, fisuri transversale și longitudinale ale covorului asfaltic, degradări importante ale podețelor existente, etc” se arată în raportul de expertiză.
Sibianca de 11 ani, devenită mamă, susţine că e virgină
CJ-ul apelează la fondul de rulment
Diferenţa de bani vine în mare parte din bugetul alocat iniţial pentru aceste lucrări. CJ-ul dispune de acolo de suma de 19,339 de milioane de lei, fără TVA, sumă rezultată din diferenţa de 15,115 mil de lei de la contractarea execuţiei lucrărilor, din nota de renunţare în valoare de 3,004 milioane de lei şi din suma de 1,219 milioane de lei reprezentând economii la liniile bugetare. „Noi vom aloca din fondul de rulment suma de aproximativ 6,8 milioane de lei cu TVA” a punctat preşedintele CJ, Martin Bottesch. Noul termen de finalizare a lucrărilor nu a fost anunţat.
Şcoală de fotbal şi teren sintetic de dimensiuni mari la Şcoala 21 din Sibiu
Altă licitaţie
CJ-ul va trebui să facă o nouă licitaţie pentru reabilitarea celor 6,1 kilometri. Preşedintele CJ şi-a arătat dezamăgirea faţă de aceste modificări. „Ar fi fost bine ca de la bun început să se prevadă aceste măsuri de reabilitare, care sunt totuşi absolut necesare. Din păcate după proiectare s-au accentuat alunecările de teren” a declarat Bottesch.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite