Cosmetice expirate restrase de la comercializare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gel de ras expirat din septembrie 2010 şi deo spray expirat din aprilie 2008. Asta au găsit comisarii de la protecţia consumatorului în timpul unor controale desfăşurate în ultima perioadă, la 11 agenţi economici care comercializează produse cosmetice. Amenzile au fost drastice.

CITIŢI ŞI:

Magazinele de vise amendate din nou de Protecţia Consumatorului

10 sesizări de falşi deratizatori şi coşari în judeţul Sibiu

Evazionist arestat de oamenii legii sibieni

Conform comisarului şef Ioan Băra, comisarii au controlat produsel cosmetic în valoar de 9044 lei. Abateri au fost depistate penste tot, aşa că oamenii legii au oprit de la comercializare produse în valoare 7383 de lei iar altele, în valoare de 106 lei au fost oprite definitiv de la comercializare.
Printre abaterile depistate se numără neregulile legate de etichetare, dar şi termen de valabilitate expirat, neafişarea preţurilor pe produse.

„În urma actţunii tematice de control s-au aplicat 8 amenzi contravenţionale în valoare de 22.000 lei şi 12 avertismente“, spune comisarul şef Ioan Băra, de la Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorului Sibiu.

De asemenea s-au dispus 4 masuri de oprire definitivă de la comercializare pentru produse cosmetice şi 11 măsuri de oprire temporară a comercializării până la remedierea deficienţelor.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite