Control la Spitalul Judeţean, la cererea ministrului sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O echipă de la Consiliul Judeţean a verificat încadrarea cu personal a spitalului, în urma unei solicitări semnate de ministrul Attila Cseke. Potrivit acestei solicitări, ministrul a sesizat, în opinia sa, o contradicţie între declaraţiile managerului privind lipsa de personal şi încadrarea din fişa de autoevaluare, care este conform cerinţelor legale.

CITEŞTE ŞI:

Pacienţi legaţi de pat la spitalul judeţean Sibiu

Control fulger al Inspecţiei Sanitare și DSP-ului la Spitalul Judeţean - doi bolnavi, găsiţi legaţi de paturi

De ce sunt legati pacienţii de pat, la Sibiu:  exista doar două asistente la 50 de bolnavi, noaptea

Echipa de control de la Consiliul Judeţean a mers la spital în această dimineaţă şi a constatat că unitatea sanitară are numărul minim de angajaţi necesari clasificării de rang II, însă acest număr este insuficient pentru nevoile celei mai mari unităţi sanitare din judeţ.

„S-a constatat că într-adevăr personalul este încadrat conform normativelor în vigoare, însă este încadrat la limita minimă a acestor normative, ceea ce, după cum ne spune şi managerul spitalului, este de fapt insuficient.  Spitalul funcţionează foarte greu dacă este încadrat la minimul normativelor legale. Aceasta fiind situaţia consider problema la ora actuală lămurită, nu este rezolvată situaţia pentru că încadrarea spitalului la limita minimă duce totuşi la o funcţionare dificilă şi rezolvarea există doar în timp. Vor trebui deblocate posturile, ca să se poată face angajări, va trebui lămurită situaţia plafonului de cheltuieli de personal, pentru că acest plafon permite numai un anumit număr de angajaţi, şi odată ce se vor lămuri aceste chestiuni se poate aduce o îmbunătăţire”, a spus Martin Bottesch, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.
Întrebat dacă îl sprijină în continuare pe Adrian Şanta la conducerea spitalului, Martin Bottesch a spus că nu ia în calcul schimbarea acestuia.  „Domnul director Şanta Consider că-şi face datoria şi îl sprijin în continuare”, a adăugat preşedintele CJ.

Martin Bottesch recunoaşte că, în adresa primită de la Ministerul Sănătăţii s-a sugerat, printre altele, şi varianta schimbării conducerii spitalului.

„Am primit o adresă de la Ministerul Sănătăţii semnată de domnul ministru Cseke în care sesizează o contradicţie după părerea dânsului între fişa de autoevaluare şi declaraţiile managerului spitalului, şi anume în fişa de autoevaluare s-ar fi menţionat că încadrarea este conform normelor legale, iar din declaraţie ar fi rezultat că easte o insuficienţă a personalului. De aceea am şi trimis această echipă la spital iar rezultatul este cel menţionat, în sensul că nu există această contradicţie pentru că încadrarea este la normele legale, totuşi este personal puţin ca să funcţioneze spitalul bine.

„În cazul în care s-ar fi dovedit că nu ar fi fost completată bine fişa de autoevaluare atunci mi-a sugerat să iau măsurile care se impun, însă nu este situaţia asta. Probabil că se gândeşte la o schimbare de personal, însă nu se impun asemenea măsuri.  Nu se impune o schimbare la conducerea spitalului”, a mai spus Bottesch.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite