Clanul “Lenis” şi gruparea lui Potra, eliberate de Curtea de Apel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia au eliberat 13 dintre membrii grupării sibiene „Lenis“ şi alţi patru, printre care şi Horaţiu Potra, din cei şase arestaţi inţial din Gruparea Legionarilor.

CITIŢI ŞI:

EXCLUSIV - Fostul senator PUNR Mircea Vâlcu, confundat de mascaţi cu un traficant de droguri

Horaţiu Potra şi apropiaţii săi, eliberaţi de Curtea de Apel Alba

Temutul clan sibian Lenis, în libertate

Surse neoficiale susţin că magistraţii au decis eliberarea Clanului Lenis pe motiv că membrii acestuia au stat închişi, fără a fi judecaţi, mai bine de un an de zile. Cu toată acestea, oficial motivarea judecătorului care a decis eliberarea nu a fost redactată până în acest moment. „Curtea de Apel Alba a admis recursul depus împotriva deciziei Tribunalului Alba şi a înlocuit măsura arestării preventive a celor 13 inculpaţi cu cea de a nu părăsi ţara. Decizia este una definitivă”, susţine Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba.

Cu alte cuvinte, inculpaţii vor fi cercetaţi în stare de libertate pentru fapte care au îngrozit Sibiul. Conform informaţiilor făcute publice anul trecut de anchetatori, Gruparea „Lenis“  avea aproximativ 40-50 de membri, care au săvârşit o multitudine de fapte antisociale, de la tentative de omor, răpiri şi alte fapte cu violenţă. Mai mult, până şi anchetatorii au fost ameninţaţi, în sala de judecată.
Legionarii liberi
Seara trecută magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia au mai eliberat alţi patru infractori din grupul constituit în jurul fostului luptător în Legiunea Franceză, Horaţiu Potra.

Iniţial şase dintre ei primiseră arestare preventivă pentru 29 de zile, pentru infracţiuni de crimă organizată. Anchetatorii susţin că gruparea funcţiona după principiile unei structuri paramilitare. În timpul percheziţiilor, au fost ridicate, pistoale, grenade, proiectile, bastoane telescopice, un detector de metale, două teleobiective, binocluri militare, două telescoape, dispozitive cu electroşocuri şi ultraviolete.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite