Horaţiu Potra şi apropiaţii săi, eliberaţi de Curtea de Apel Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apărătorii fostului luptător în legiunea franceză, Horaţiu Potra, şi a celorlalţi cinci camarazi ai săi, arestaţi preventiv, în urma deciziei Tribunalului Sibiu au făcut recurs la Curtea de Apel Alba. Aşa se face că patru dintre ei, printre care şi Potra, au fost eliberaţi.

Conform unor surse din cadrul anchetatorilor, decizia a fost luată în această seară, iar inculpaţii au fost puşi în libertate.

"Curtea de Apel Alba Iulia a decis respingerea recursului DIICOT ca nefondat și a admis recursurile a 4 dintre inculpați cu privire la care a hotărât respingerea propunerilor de arestare preventivă pe 29 de zile, a dispus punerea de îndată în libertate și a stabilit măsura preventivă  a obligării de a nu părăsi țara pe o durată de 30 zile", se arată într-un comunicat al Curţii de Apel Alba.

Magistraţii sibieni au decis săptămâna trecută arestarea preventivă a 6 persoane dintre cele „săltate“ de oamenii legii în urma descinderilor de la Mediaş, pentru o perioadă de 29 zile, dar au făcut recurs.

Alţi cinci au primit atunci interdicţia de a  părăsi localitatea Mediaş pe o durată de 30 de zile.

Gruparea condusă de Horaţiu Potra, este acuzată de constituire, sprijinire şi aderare la grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc, iar pentru unul dintre ei şi pentru nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă calificată .

Poliţiştii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog au făcut, săptămâna trecută, mai multe descinderi la Mediaş, Sibiu, Mediaş, Blăjel şi Zagăr (Mureş), iar 16 persoane au fost reţinute şi duse la audieri. Capul reţelei, Horaţiu Potra, are dublă cetăţenie, română şi franceză şi este bănuit că ar fi soldat în Legiunea franceză, anchetatorii anunţând că „gruparea infracţională era organizată şi funcţiona după principiile unei structuri paramilitare". Potrivit DIICOT, inculpaţii au cultivat, la o fermă agricolă din comuna Zagăr, judeţul Mureş, preparat şi comercializat, cantităţi mari de canabis, obţinând venituri importante.


În timpul percheziţiilor, au fost ridicate un kilogram de cannabis, pistoale, grenade, proiectile, bastoane telescopice, un detector de metale, două teleobiective, binocluri militare, două telescoape, dispozitive cu electroşocuri şi ultraviolete. Au mai fost ridicate cuţite, săbii, spade, precum şi sume de bani în lei şi valută.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite