Cioabă îl atacă pe Prigoană: „Ne miră că iniţiativa e a unui rom“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protestele au fost anunţate de Cioabă, care spune că nu înţelege iniţiativa lui Silviu Prigoană, despre care afirmă că e şi el rom. Iniţiativa legislativă care a trecut de comisiile Senatului l-a înfuriat Florin Cioabă

CITIŢI ŞI:

Proiect/Dacă nu vine ţiganul la şcoală, vine şcoala la ţigan

Tribunalul ţigănesc, al prinţului Dorin Cioabă, aproape de inaugurare

Florin Cioabă, vrea să îşi transforme casa în obiectiv turistic

Regele şi prinţul Cioabă socializează pe facebook

Avizarea, de comisiile Senatului, a propunerii lui Silviu Prigoană privind schimbarea denumirii de „rom“ cu cea de „ţigan“  l-a înfuriat pe Regele Cioabă care lansează acuzaţii la adresa iniţiatorului propunerii legislative. „Vom încerca să acţionăm pe toate căile legale pentru a stopa această nedreptate care se face, încă o dată, acestui popor. Ne miră faptul că este făcută tocmai de un rom, de domnul Prigoană, care poate vrea acum să se răzbune pe acest popor. Nu cred că este făcută nicio confuzie între rom şi român. Cred că în afara graniţelor sunt deopotrivă atât romi cât şi români care comit infracţiuni şi de care noi ne delimităm”, spune Florin Cioabă.

Cioabă susţine că se va adresa instituţiilor europene care apăra drepturile omului, în cazul în care parlamentul votează această propunere legislativă.  „Nimeni nu îţi poate spune Georghe dacă tu vrei să te numeşti Ion. E o prostie şi un abuz ceea ce vor ei să facă. Dar sunt mai liniştit pentru că preşedintele a spus că nu va promulga o asemenea lege. Mă miră că tocmai un subaltern de-al lui Traian Băsescu, adică domnul Prigoană, nu a înţeles lucrul acesta“, apune Florin Cioabă, autointitulatul rege al romilor.  Acesta susţine că romii vor ieşi în stradă iar reprezentanţii etniei vor fi nevoiţi să se adreseze organismelor internaţionale de apărare a drepturilor omului, în cazul în care propunerea va deveni lege.

Există şi alte păreri
Există pe de altă parte şi numeroşi oameni care se bucură de schimbrea denumirii. Fundaţia România – Generaţia Următoare (FRGU) a cerut şi a susţinut cu argumente încă din 2007 schimbarea numelui de rom în ţigan.

„Aşa zisul rege Cioabă trebuie să ştie că putem iniţia în instanţă un proces prin care vom pune la îndoială dreptul de a purta titlul de rege Ei vor numai drepturi, dar nu şi obligaţii. Ei vor numai să li se dea bani de către stat pe diferite ajutoare sociale dar nu contribuie cu nimic la buget fiind sub 10% angajaţi şi plătitori de impozite. În timp ce comportamentul ţiganilor, iresponsabil şi infracţional, din Franţa, ne pune în pericol grav interesul naţional de a intra în spaţiul Schengen, liderii ţiganilor nu se implică deloc în gestionarea taberelor de ţigani din această ţară”, spune George Bogdan, reprezentantul FRGU.

Florin Cioabă speră ca preşedintele Traian Băsescu să nu promulge o astfel de lege

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite