Cel mai bătrân maratonist din România aleargă de peste 60 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 80 de ani sibianul Emilian Popovici aleargă câte 20 de kilometri pe zi. Vrea să se păstreze în formă pentru concursurile naţionale. Bătrânul maratonist s-a apucat de sport la începutul anilor ’50. Unii amicii şi prietenii cu care alega în vremea aceea s-au dus de mult însă Emilian Popovici continuă să alerge.

CITIŢI ŞI:

Sibiul îi are pe urmaşii lui Pavel şi Hănescu

Ei reprezintă viitorul fotbalului sibian

În cei 60 de ani de când face sport Emilian Popovici a participat la mii de cross-uri şi concursuri de atletism. Şi dacă l-ai trezi noaptea din somn ţi-ar putea spune din memoria calendarul competiţiilor sportive din ţara noastră pentru anul în curs. Vrea să ştie din timp toate concursurile pentru a avea timp să se pregătească. De când e pensionar a lăsat-o mai moale cu antrenamentele.

Doar vreo 20 de kilometri pe zi. Plus ce mai are de lucru prin curte. “Mă trezesc de obicei la ora 05:00 dimineaţa şi ies la plimbare cu câinii. Alerg cam 5 kilometri, pe urmă mai alerg seara, tot cu câinii. Nu există în tot Sibiul aşa străzi şi alei pentru alergat cum am eu, aici la mine în sat. Apoi, că nu am timp numai de alergat. La ţară mai e de adus fânul, de mers la muncit, dar fac şi condiţie fizică cu ocazia asta”, spune Emilian Popovici.

Află incredibila poveste a lui Emilian Popovici din săptămânalul ADS Sibiu pe care îl găsiţi la chioşcurile de difuzarea presei

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite